Eifel Nagydíj
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 FIA world championship, China Grand Prix, at Shanghai from April 11 to 14 - Photo Evgeniy Safronov / DPPI Räikkönen
Fotó: Alfa Romeo Racing
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kínában is két F1-es verseny lehet

A legfrissebb hírek szerint nem kizárt, hogy Ausztriához és Nagy-Britanniához hasonlóan Kínában is két Forma-1-es versenyt tartanak majd 2020-ban.

Sanghaj április közepén látta volna vendégül az F1-es mezőnyt, a koronavírus-járvány miatt azonban természetesen nem tudták megtartani a Kínai Nagydíjat.

A világbajnokság július elején, Ausztriában startol, ám egyelőre csak 8 európai verseny időpontját jelentették be. A Forma-1 mezőnye a tervek szerint ezután Ázsiába, Amerikába és a Közel-Keletre látogatna el, ám egyelőre nem tudni, hogy a körülmények lehetővé teszik-e ezt.

Sanghajban viszont akár két futamot is tarthatnak a hírek szerint.

„Döntés még nem született” – mondta Xu Bin, sanghaji sportmenedzser az F1-es Kínai Nagydíj kapcsán.

„A Forma-1 bejelentette, hogy 8 európai versennyel kezdenek, ázsiai nagydíjat nem rendeznek. Az eredeti versenyünket elnapolták az év második felére. A FOM az egyeztetések során megkérdezte tőlünk, hogy lehetne-e két verseny Sanghajban.”

„Erről még nincs döntés. Minden a járvánnyal kapcsolatos helyzettől függ.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!