Kínában is két F1-es verseny lehet

RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 FIA world championship, China Grand Prix, at Shanghai from April 11 to 14 - Photo Evgeniy Safronov / DPPI Räikkönen
Fotó: Alfa Romeo Racing
A legfrissebb hírek szerint nem kizárt, hogy Ausztriához és Nagy-Britanniához hasonlóan Kínában is két Forma-1-es versenyt tartanak majd 2020-ban.

Sanghaj április közepén látta volna vendégül az F1-es mezőnyt, a koronavírus-járvány miatt azonban természetesen nem tudták megtartani a Kínai Nagydíjat.

A világbajnokság július elején, Ausztriában startol, ám egyelőre csak 8 európai verseny időpontját jelentették be. A Forma-1 mezőnye a tervek szerint ezután Ázsiába, Amerikába és a Közel-Keletre látogatna el, ám egyelőre nem tudni, hogy a körülmények lehetővé teszik-e ezt.

Sanghajban viszont akár két futamot is tarthatnak a hírek szerint.

„Döntés még nem született” – mondta Xu Bin, sanghaji sportmenedzser az F1-es Kínai Nagydíj kapcsán.

„A Forma-1 bejelentette, hogy 8 európai versennyel kezdenek, ázsiai nagydíjat nem rendeznek. Az eredeti versenyünket elnapolták az év második felére. A FOM az egyeztetések során megkérdezte tőlünk, hogy lehetne-e két verseny Sanghajban.”

„Erről még nincs döntés. Minden a járvánnyal kapcsolatos helyzettől függ.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései