Kőkemény munka folyt a Williams-gyárban az imolai balesetek után - F1VILÁG.HU

Kőkemény munka folyt a Williams-gyárban az imolai balesetek után

HIRDETÉS
Kőkemény munka folyt az elmúlt hetekben a Williams angliai gyárában azt követően, hogy az istálló mindkét versenyzője autót tört az Emilia-Romagna Nagydíjon.
George Russell (GBR) Williams Racing FW43B.
Emilia Romagna Grand Prix, Friday 16th April 2021. Imola, Italy.

A csapat kanadai pilótája, Nicholas Latifi már az 1. körben a falnak csapódott, míg George Russell a futam 32. körében ütközött össze Valtteri Bottasszal, és nagy tempóval a gumifalnak vágódott.

Az imolai verseny tehát komoly anyagi károkkal járt a Williams számára, Dave Robson, a csapat főmérnöke pedig elárulta, komoly erőfeszítéseket kellett tenniük annak érdekében, hogy a Portugál Nagydíjra felkészüljenek.

„Az imolai eredmény kiábrándító volt, és komoly erőfeszítéseket kellett tennünk a gyárban annak érdekében, hogy pótoljuk az alkatrészkészletet” – nyilatkozta a szakember a portimaói hétvége előtt. 

Robson mindazonáltal hozzátette, bőven voltak pozitívumai is a legutóbbi versenyhétvégének.

„Szerencsére sok jó dolog is történt a hétvégén, Portugáliában pedig szeretnénk építeni arra a fejlődésre, amit legutóbb elértünk.”

„A portimaói egy kiváló pálya, gyors és ritmusos, és sok a szintkülönbség. Az utolsó kanyar nagyon gyors, az egyenes hosszú és gyors, főleg a DRS-sel.”

„A pályát nem sokkal a tavalyi verseny előtt aszfaltozták újra, emiatt pedig nehezek voltak a körülmények a gumik szempontjából. A Pirelli ugyanazokkal a keverékekkel érkezik, mint tavaly – a legkeményebb gumikkal –, az aszfalt azonban már kellőképpen beérett arra, hogy jobb legyen az általános teljesítmény.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!