Korea cáfolja, hogy veszélyben lenne versenye

A Koreai Nagydíj szervezői határozottan cáfolják azokat a feltételezéseket, melyek szerint csúszásban vannak a munkálatokkal, és veszélybe kerülhet az október végi futam megrendezése.


A Koreai Nagydíj szervezői határozottan cáfolják azokat a feltételezéseket, melyek szerint csúszásban vannak a munkálatokkal, és veszélybe kerülhet az október végi futam megrendezése.

Német lapértesülések szerint komoly problémák vannak a koreai ring körül, ugyanis a munka nem úgy halad, ahogy azt előre eltervezték, és nem kizárt, hogy nem készülnek el az októberi határidőig.

Mindezt a versenypálya tervezője, Herman Tilke is megerősítette a német Focus c. magazinnak adott interjújában, melyben elmondta, hogy „először érzem azt, hogy egy Tilke pálya nem készül el időben.”.

A Korea Auto Valley Operation (KAVO) ügyvezetője, Yung Cho Chung azonban cáfolta a rémhíreket, és elmondta, hogy minden a tervek szerint halad, sőt egyes munkálatokkal már előrébb is járnak, mint azt tervezték, így nincsen veszélyben az első Koreai Nagydíj.

„A konstrukciós munkálatok a tervezettnél is jobban haladnak a pályánkon, így egyáltalán nem vagyunk gondban, semmi okunk az aggodalomra” – mondta a szakember hétfőn az Autosportnak.

„Mr. Ecclestone teljes mértékben elégedett, és nem csak a pálya épülésével, hanem a koreai f1-es verseny irányával is, és eddig semmilyen kérdéssel vagy aggodalommal nem keresett meg.”

Az idei versenynaptárban október 24-i dátummal szerepel a Koreai Nagydíj, azonban egy kis csillag ott díszeleg a neve mellett, ami arra utal, hogy egyelőre még versenyzésre alkalmatlan a pálya, így csak abban az esetben kerülhet megrendezésre a futam, ha a munkálatok időben elkészülnek.

Az FIA a hírek szerint még ebben a hónapban ellátogat a helyszínre, hogy felmérje a terepet, és döntést hozzon arról, mi legyen az idei versennyel.

Ha netán törölnék a Koreai Nagydíjat, akkor augusztushoz hasonlóan, októberben is lenne egy négyhetes szünet a Forma-1-ben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!