Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kovalainen: Nem megyek sehová!

Heikki Kovalainen, a Team Lotus versenyzője cáfolja azon lapértesüléseket, melyek szerint a 2012-es esztendőben a Lotus Renault GP-nél folytatja F1-es pályafutását Kimi Räikkönen csapattársaként.


Heikki Kovalainen, a Team Lotus versenyzője cáfolja azon lapértesüléseket, melyek szerint a 2012-es esztendőben a Lotus Renault GP-nél folytatja F1-es pályafutását Kimi Räikkönen csapattársaként.

Räikkönen szerződtetését kedden délelőtt jelentette be a brit-francia gárda, majd nem sokkal később Eric Boullier kifejtette, habár Vitaly Petrovnak szerződése van a csapattal, közel sem biztos, hogy lehetőséget kap majd 2012-ben.

Az ülésre legnagyobb eséllyel Romain Grosjean pályázik, ám szóba került Bruno Senna, sőt, Rubens Barrichello és Heikki Kovalainen neve is.

Utóbbi versenyző 2010 végén a McLarentől távozott jelenlegi csapatához, a Lotushoz, és a jövő évre vonatkozóan is kontraktussal rendelkezik.

„Muszáj fairnek lennem Tony-val [Fernandes – csapatfőnök] szemben, és tavaly két további évben állapodtunk meg, mert úgy láttam, hogy egy év ennél a csapatnál nem elég” – árulta el a finn versenyző az Autosportnak.

„Szóval már aláírtam a jövő évre, és az igazat megvallva, csak akkor állnék Tony elé, ha egy igazán versenyképes ülést ajánlanának számomra. Ha pedig egy élcsapat kínálna lehetőséget, meggyőződésem, hogy ő azt mondaná, hajtsak rá. De a középmezőny nem igazán érdekel. A csapatunk képes lesz előrelépni jövőre, és nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek.”

„Úgy érzem, remek helyzetben vagyok, jó kapcsolatot ápolok a csapattal, mert már kezdettől fogva itt vagyok, szóval momentán nem állok kapcsolatban más istállókkal. Majd talán a jövő évet követően, nem tudni.”

„Látnunk kell, hova tartunk, és remélem, hogy megtesszük az előrelépéseket. Jelen pillanatban nincs jobb hely számomra, a támogatás óriási. Úgy érzem, képes vagyok megtartani helyem a csapatnál, és nem csak azért, mert jó barátságban vagyok Tony-val, hanem azért is, mert ténylegesen jól teljesítek, de ki tudja.”

Kovalainen évekkel ezelőtt két nehéz szezont töltött a McLaren Mercedesnél Lewis Hamilton csapattársaként, és elmondása szerint az a periódus nem tett jót önbizalmának.

„Azt hiszem, pályafutásom szépen lassan újra fordulatot vett. A Renault-nál és a McLarennél nem mentek jól a dolgok és világos volt, hogy nem tudom azt a teljesítményt nyújtani, amit az emberek várnak tőlem. Erre ráeszméltem. Nem volt meg az önbizalmam, teljesen elveszítettem, és ezért éreztem úgy, hogy muszáj visszalépnem egy kezdőpontra, hogy újra elkezdjek építkezni. Az önbizalom már megvan, és minden pozitív irányba fordult.”

„Úgy érzem, jó teljesítményt nyújtok. Sokat változtattam a renault-s és mclarenes napok óta. Akkor úgy éreztem, nem tudok azon a szinten teljesíteni, ahol kellene, és nem éreztem kényelmesen magam, az egész paddock tehernek tűnt számomra.”

„Rengeteg dolgon változtattam, újjáépítettem a koncepciómat. Most úgy gondolom, jó úton haladok.”

A finn versenyző elárulta, nagyon elégedett a Lotus által elért fejlődéssel, noha tisztában van azzal, csapatának és neki is jelentős előrelépést kell tennie 2012-ben.

„Tavaly még egy fiatal csapat voltunk. Még idén is, de jövőre már más lesz a helyzet, így muszáj a következő szintre lépnünk – és ugyanez igaz külön rám is. Úgy érzem, készen állok minden kihívásra, de még javulnom kell. Alig várom már a jövő évet, kényelmesen érzem magam a csapatná, és ez a legfontosabb. Mindenki nagyon motivált.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!