Portugál Nagydíj
Robert Kubica (POL) Williams Racing.
Hungarian Grand Prix, Saturday 3rd August 2019. Budapest, Hungary.
Fotó: Williams

Kubica döntött: Távozik a Williamstől!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Kubica döntött: Távozik a Williamstől!

A 2019-es szezon végén távozik a Williams Forma-1-es csapatától Robert Kubica – jelentette be az istálló csütörtökön.

Kubica sokévnyi kihagyás után idén tért vissza a Forma-1-be: a lengyel még 2011 februárjában szenvedett ralibalesetet, melynek következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A rutinos versenyző az idei évre a Williamstől kapott lehetőséget, a szezon azonban eddig kiábrándítóan alakult számára – illetve a csapat számára is.

A Williams csütörtökön jelentette be, Kubica úgy döntött, a 2019-es idény végén távozik a brit istállótól.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak az elmúlt két évért, illetve azért, hogy hozzásegítettek a Forma-1-es rajtrácsra való visszatéréshez” – mondta Kubica.

„Élveztem a Williamsnél eltöltött időket úgy tartalék- és fejlesztőversenyzőként, mint hivatalos pilótaként. Viszont úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy továbblépjek pályafutásom következő fejezetére.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy Kubica hol folytatja autóversenyzői pályafutását, helyét azonban jó eséllyel Nicholas Latifi veszi majd át a Williamsnél. A brit istálló egyelőre még nem tett bejelentést ezzel kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!