Friss hírek

Kubica: Nem csak egy ember hibás a Williamsnél

Robert Kubica, a Williams F1-es versenyzője szerint nem egyedül Paddy Lowe tehető felelőssé a csapat idei gyenge szereplése miatt.

A Williams idei küszködéséért nem egyedül Paddy Lowe-öt kellene hibáztatni, hiszen egy teljes csapat felelős azért, ami jelenleg zajlik az istállónál – véli Kubica. 

A csapat közleménye szerint Lowe „személyes okok miatt” szabadságra ment, így határozatlan ideig nem vesz részt az istálló munkájában.

Hirdetés
 

A 34 éves pilóta szerint a csapat minden dolgozója áldozat, és a jelenlegi helyzet kihat minden más versenykörülményre, illetve a csapattagok motivációjára is. 

„Végső soron ez nem egyemberes probléma, de sajnos a legmagasabb pozícióban lévő ember fizeti meg az árát” – nyilatkozta a lengyel a Motorsport-Total.com-nak. „Ez egy nagyobb csoport kérdése.”

Már a tavalyi évben is jelentkeztek problémák a csapatnál, ami sok más gondot is előrejelzett az istállónál.

„Nem volt túl csodálatos a csapat számára” – mondta Kubica a 2018-as évről. „De ez az év még nehezebb, mint az előző – még akkor is, ha gondoltuk, hogy rosszabb lehet.”

Kubica tudja, hogy a jelenlegi helyzet nemcsak számukra, hanem a szerelők, mérnökök és minden csapattag számára borzasztóan nehéz. 

„Én csak a versenyző vagyok. Végül azonban nemcsak a pilóták az áldozatok, hanem mindenki. Ez mindig így van: ha jó az autó teljesítménye, akkor a versenyzők jók, a mérnökök, a stratégia is, a gumik is jobban működnek, az étel is jobban ízlik, és az utazási iroda is jobban dolgozik, még akkor is, ha Dubaiban 5 órát kell várnunk.”

„De ha az autó 3 másodperccel lassabb, akkor a versenyzők többet hibáznak, a mérnökök nem értik, a stratégia rossz, a gumik nem tartanak ki, az étel nem ízlik annyira, pedig ugyanaz, és az utazási iroda is rossz” – folytatta a gondolatmenetet a lengyel. 

„Egyes emberek határozottan tudnának változtatni, de végső soron többen működtetik a csapatot, ők viszik sikerre azt – vagy nem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kubica: Nem csak egy ember hibás a Williamsnél
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!