Kubica vezet Räikkönen helyett a barcelonai nyitóedzésen - F1VILÁG.HU

Kubica vezet Räikkönen helyett a barcelonai nyitóedzésen

A Spanyol Nagydíj pénteki nyitóedzésén vezetheti az Alfa Romeo Forma-1-es versenyautóját az istálló tartalékosa, Robert Kubica. A lengyel versenyző a futam utáni héten a gumitesztben is segédkezik majd.

Kubica februárban már vezethette egyszer Barcelonában a csapat autóját, áprilisban pedig a Le Mans-sorozat versenyére tért vissza a katalán fővárosba.

Most pénteken Kimi Räikkönen helyett vezet majd a Spanyol Nagydíj nyitóedzésén, jövő kedden és szerdán pedig a Pirelli 18 colos abroncsait tesztelheti.

„Várom már, hogy pénteken és jövő héten újra autóba üljek” – fogalmazott Kubica. „Miután utoljára februárban vezettem a C41-est Barcelonában, kíváncsian várom, mennyit fejlődött az autó azóta – úgy a fejlesztéseknek, mint a csapat által megtanultaknak hála.”

„Forma-1-es versenyautót vezetni mindig különleges élmény, és várom már, hogy hozzájáruljak a csapat erőfeszítéseihez a középmezőny csatáiban. És új tapasztalat lesz, hogy kipróbálhatom a 18 colos abroncsokat, és belekóstolhatok egy kicsit abba az új világba, ami jövőre érkezik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!