Friss hírek

Kubica vezet Räikkönen helyett a barcelonai nyitóedzésen

RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin) and KUBICA Robert (pol), portrait, Alfa Romeo Racing C41, action during its shakedown priori to the 2021 F1 world championship on february 26th 2021 at Catalunya Circuit, Barcelona, Spain - Photo Xavi Bonilla / DPPI
A Spanyol Nagydíj pénteki nyitóedzésén vezetheti az Alfa Romeo Forma-1-es versenyautóját az istálló tartalékosa, Robert Kubica. A lengyel versenyző a futam utáni héten a gumitesztben is segédkezik majd.

Kubica februárban már vezethette egyszer Barcelonában a csapat autóját, áprilisban pedig a Le Mans-sorozat versenyére tért vissza a katalán fővárosba.

Most pénteken Kimi Räikkönen helyett vezet majd a Spanyol Nagydíj nyitóedzésén, jövő kedden és szerdán pedig a Pirelli 18 colos abroncsait tesztelheti.

„Várom már, hogy pénteken és jövő héten újra autóba üljek” – fogalmazott Kubica. „Miután utoljára februárban vezettem a C41-est Barcelonában, kíváncsian várom, mennyit fejlődött az autó azóta – úgy a fejlesztéseknek, mint a csapat által megtanultaknak hála.”

„Forma-1-es versenyautót vezetni mindig különleges élmény, és várom már, hogy hozzájáruljak a csapat erőfeszítéseihez a középmezőny csatáiban. És új tapasztalat lesz, hogy kipróbálhatom a 18 colos abroncsokat, és belekóstolhatok egy kicsit abba az új világba, ami jövőre érkezik majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!