Kvyat: El kell ismernem, ez Gasly napja volt - F1VILÁG.HU

Kvyat: El kell ismernem, ez Gasly napja volt

Daniil Kvyat, az AlphaTauri pilótája örül csapattársa, Pierre Gasly győzelmének, azonban elmesélte, az F1-es Olasz Nagydíjon minden a „lehető legrosszabb forgatókönyv” szerint alakult számára.

Gasly a hétvégi Olasz Nagydíjon megszerezte élete első futamgyőzelmét, míg csapattársa, Kvyat csak a 9. helyen ért célba. 

Kvyat csapattársa mögött haladt a verseny első felében, amikor jelezte rádión, hogy turbulens levegőben autózik, és gyorsabb tudna lenni, mint Kvyat, úgyhogy tegyenek valamit. Az AlphaTauri kihívta Gaslyt a 19. körben, még mielőtt a biztonsági autó pályára gurult volna

Miután a bokszutca zárva volt Magnussen leálló autója miatt, a pilóták nem tudtak kerékcserére hajtani – így Kvyat sem. Charles Leclerc balesete után az új rajtnál így Gasly már a 3. helyen volt, míg az orosz a 13. pozícióban

Ettől kezdve mindkettejük célja a felzárkózás volt: a francia pilótának az 1. helyig, Kvyatnak pedig a pontszerző helyekig.

„Eseménydús volt. Először is nagyon örülök Pierre-nek, gratulálok neki és a csapatnak” – nyilatkozta Kvyat a hétvégi versenyről. 

„Ha a saját versenyemet nézem, mindent figyelembe véve a 9. hely volt a maximum a biztonsági autó időzítésével, a verseny eleji gumiválasztással. Minden, ami a stratégiával kapcsolatos, rosszul alakult számomra, szóval pont az ellenkezője, mint Pierre-nek.”

„Mindazonáltal lenyűgöző számára, hogy élni tudott a lehetőséggel. Én továbbra is harcolok, mert elégedett vagyok a versenyemmel, hogy őszinte legyek” – folytatta. 

„De a biztonsági autó időzítése hihetetlen balszerencsés volt számomra. Ez volt a legrosszabb forgatókönyv, beszéltünk erről futam előtt, és pontosan az történt. Ez hihetetlen. Mit mondhatnék, a 9. hely tökéletes eredmény lett számomra. Semmit nem tehettem.”

„Őszintének kell lennem magammal, tükörbe kell néznem, és azt kell mondjam, hogy ’Nézd, ez a nap nem a tiéd volt, hanem Pierre-é’”. Szóval gratulálok neki. Fantasztikus teljesítmény, és az, hogy élni tudott a lehetőséggel, lenyűgöző. Örülök, de számomra balszerencsés volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!