Kvyat: El kell ismernem, ez Gasly napja volt - F1VILÁG.HU

Kvyat: El kell ismernem, ez Gasly napja volt

HIRDETÉS
Daniil Kvyat, az AlphaTauri pilótája örül csapattársa, Pierre Gasly győzelmének, azonban elmesélte, az F1-es Olasz Nagydíjon minden a „lehető legrosszabb forgatókönyv” szerint alakult számára.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 03: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri and Daniil Kvyat of Russia and Scuderia AlphaTauri talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 03, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Mark Sutton/Pool via Getty Images)

Gasly a hétvégi Olasz Nagydíjon megszerezte élete első futamgyőzelmét, míg csapattársa, Kvyat csak a 9. helyen ért célba. 

Kvyat csapattársa mögött haladt a verseny első felében, amikor jelezte rádión, hogy turbulens levegőben autózik, és gyorsabb tudna lenni, mint Kvyat, úgyhogy tegyenek valamit. Az AlphaTauri kihívta Gaslyt a 19. körben, még mielőtt a biztonsági autó pályára gurult volna

Miután a bokszutca zárva volt Magnussen leálló autója miatt, a pilóták nem tudtak kerékcserére hajtani – így Kvyat sem. Charles Leclerc balesete után az új rajtnál így Gasly már a 3. helyen volt, míg az orosz a 13. pozícióban

Ettől kezdve mindkettejük célja a felzárkózás volt: a francia pilótának az 1. helyig, Kvyatnak pedig a pontszerző helyekig.

„Eseménydús volt. Először is nagyon örülök Pierre-nek, gratulálok neki és a csapatnak” – nyilatkozta Kvyat a hétvégi versenyről. 

„Ha a saját versenyemet nézem, mindent figyelembe véve a 9. hely volt a maximum a biztonsági autó időzítésével, a verseny eleji gumiválasztással. Minden, ami a stratégiával kapcsolatos, rosszul alakult számomra, szóval pont az ellenkezője, mint Pierre-nek.”

„Mindazonáltal lenyűgöző számára, hogy élni tudott a lehetőséggel. Én továbbra is harcolok, mert elégedett vagyok a versenyemmel, hogy őszinte legyek” – folytatta. 

„De a biztonsági autó időzítése hihetetlen balszerencsés volt számomra. Ez volt a legrosszabb forgatókönyv, beszéltünk erről futam előtt, és pontosan az történt. Ez hihetetlen. Mit mondhatnék, a 9. hely tökéletes eredmény lett számomra. Semmit nem tehettem.”

„Őszintének kell lennem magammal, tükörbe kell néznem, és azt kell mondjam, hogy ’Nézd, ez a nap nem a tiéd volt, hanem Pierre-é’”. Szóval gratulálok neki. Fantasztikus teljesítmény, és az, hogy élni tudott a lehetőséggel, lenyűgöző. Örülök, de számomra balszerencsés volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!