Kvyat: Miért van mindenki elszállva Albontól? - F1VILÁG.HU

Kvyat: Miért van mindenki elszállva Albontól?

HIRDETÉS
A Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat nem érti, egyesek miért vannak annyira elszállva Alexander Albon Belga Nagydíjon nyújtott teljesítményétől. Az orosz szerint egy kicsit felfújták korábbi csapattársa Red Bullnál történt bemutatkozását.
SPA, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21EJBRGRH2111 // Usage for editorial use only //

Albon Pierre Gasly helyét vette át Spában az energiaital-gyárosok nagycsapatánál, rajtbüntetése után pedig a 17. helyről rajtolva az 5. pozícióban ért célba.

Kvyat szerint viszont Albon eredményét kontextusba kell helyezni – és meg kell említeni azt is, hogy a thai versenyző a belga futam nagy részét az ő Toro Rossója mögé beragadva töltötte.

„Nem tudom, miért hívják ezt olyan hű de jó kezdésnek!” – mondta Kvyat Albon teljesítménye kapcsán.

„36 kört töltött mögöttem a Red Bull autójával. És előlem rajtolt, szóval nem tudom… Talán a jövőben jobb lesz ennél.”

Kvyat hozzátette, amúgy nem különösebben érdekelné, mit csinál Albon, de most foglalkozik a témával, mert végigversenyezték egymással a Belga Nagydíjat.

„Általában nem foglalkozom ezzel, de most kellett, mert az egész spái versenyen harcoltunk. Ha a Toro Rossónál maradt volna, ez egy fantasztikus verseny lett volna számára, de a Red Bullnál volt már!”

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint akkor Albonnak jobban kellett-e volna teljesítenie, Kvyat hozzátette: „Nem tudom. Én csak azt mondom, amit láttam. Talán ez volt a maximum, amire az az autó képes volt akkor. De maga a tény, hogy harcoltunk, és a spái verseny nagy részében feltartottam egy Red Bullt… Elég örömteli verseny volt számomra.” 

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!