Lawson: Alonso megfenyegetett a sprintfutam után - F1VILÁG.HU

Lawson: Alonso megfenyegetett a sprintfutam után

HIRDETÉS
Liam Lawson a Forma-1-es Amerikai Nagydíj sprintversenyén összetűzésbe került Fernando Alonsóval, a két versenyző között a pályán zajló küzdelem után pedig feszültség alakult ki. A fiatal új-zélandi pilóta elmondása szerint a kétszeres világbajnok Alonso megfenyegette őt a verseny során, miután megpróbálta megelőzni az Aston Martin versenyzőjét a 19 körös futam alatt.

Lawson próbálkozása feldühítette Alonsót, aki úgy érezte, hogy a manőver balesethez vezethetett volna. Az eset után, az időmérő edzésen Alonso megelőzte Lawsont a bokszból kijövet, hátráltatva ezzel a fiatal pilótát.

„Nem tudom, azt mondta, kiszúr velem, és úgy tűnik, tartotta is a szavát” – nyilatkozta Lawson a kvalifikációt követően. „Nagyon ideges volt, nem tudom, miért. A 16. helyért versenyeztünk, és nem értem, miért dühödött fel ennyire. Nem tudom… Ez van. Remélem, túllép rajta, és továbblépünk.”

Lawson szerint Alonso viselkedése nem zavarta őt különösebben: „Csak játszmázott, ahogy az ilyenkor szokás. Ez nem érdekel különösebben. Értem, hogy rossz versenye volt, így megértem, miért mérges. De ha bármi rosszat tettem volna, büntetést kaptam volna.”

Arra a kérdésre, hogy számított-e arra, hogy egy kétszeres világbajnokkal kerül konfliktusba az idei első F1-es szereplése során, Lawson így válaszolt: „Nem hiszem, hogy rivalizálásról lenne szó! Csak volt egy incidensünk a versenyen, de ezen túlléphetünk.”

Alonso nem kívánt részletesen beszélni arról, hogy mit mondott Lawsonsnak a futam után, de elmondása szerint a kettejük közti csata „felesleges” volt, tekintve, hogy a mezőny végén harcoltak.

„Ez kettőnk között marad” – válaszolta Alonso, amikor a beszélgetésükről kérdezték. A spanyol versenyző a csapatrádión már korábban „idiótának” nevezte Lawsont a sprintverseny során: „A sprinten nagyon keményen harcoltunk. Szerintem túl keményen a 16-17. helyért. De ez van, nem tehetünk semmit.”

„Tudod, amíg az egyik autó fékez, nincs baleset. Ez volt ma az én esetemben. Mindenki úgy viselkedik a pályán, ahogy akar, de számomra ez felesleges volt. Mindenkinek lehet saját véleménye, és ez rendben van. 24 futam van, így valahol úgyis találkozunk az út során.”

Alonso felidézett egy korábbi incidenst is jelenlegi csapattársával, Lance Stroll-lal: „Az egyenesben majdnem összeütköztünk, mint ahogy két évvel ezelőtt Lance [Stroll] esetében történt, 300 km/h sebességnél. Az pedig, ahogy a kanyarokban szorított, már-már a pályahatárig… Tudod, az első kör volt, mindössze 11-ből.”

„Nem akarok nagy ügyet csinálni belőle. Természetesen nincs büntetés, amikor valaki elemeli a lábát a 16-os és 17-es kanyarban, ez a legnagyobb meglepetés.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Lawson: Alonso megfenyegetett a sprintfutam után
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!