Leclerc az élen az F1-es időmérő előtt Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Leclerc az élen az F1-es időmérő előtt Szingapúrban

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője ugrott az élre az F1-es Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzésén. Őt Lewis Hamilton és Sebastian Vettel követi a második és harmadik helyen.
Charles Leclerc, Ferrari, Singapore Grand Prix 2019

A pénteki szabadedzéseken erős formáját mutatta a Red Bull és a Mercedes, a Ferrari azonban elmaradt ellenfeleitől, így kérdéses volt, hogy szombatra mennyit tudnak javítani

Az edzést fél óra elteltével piros zászlóval kellett megszakítani, miután Sergio Perez a falnak ütközött. A mexikói pilóta a 22-es kanyarban ment a falnak, azonnal a bokszba is hajtott, azonban a törmelékek miatt először virtuális biztonsági autós, majd piros zászlós periódus lépett életbe.

Nagy meglepetésre a Ferrari és Charles Leclerc szombatra nagy előrelépést tett – legalábbis a szabadedzés eredménye alapján – és a monacói 1:38.192-es időeredménnyel az élen zárt. Kérdés, hogy a Ferrari mennyire tekerte fel a motorját, illetve hogyan játszottak az üzemanyaggal, azonban a papírformának mindenképpen ellentmondó eredmény született. 

Az olaszok hangsúlyozták a hétvége során, hogy ez a pálya nem nekik kedvez, de Leclerc tegnap úgy nyilatkozott, hogy szerinte még bőven javulhatnak az időmérőig. 

Hamilton és a Mercedes hátránya 2 tizedmásodperc volt Leclerc idejéhez képest, a harmadik helyen Vettel viszont már 6 tizedmásodperccel maradt el csapattársától.  Szorosan követi őt a másik Mercedesszel Valtteri Bottas a 4. helyen, mögötte pedig a két Red Bull zárt Alex Albon-Max Verstappen sorrendben, ők azonban mindketten már 1 másodpercen túli lemaradással.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter / F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!