Leclerc: Belgiumban kiderül, tényleg előre tudtunk-e lépni - F1VILÁG.HU

Leclerc: Belgiumban kiderül, tényleg előre tudtunk-e lépni

HIRDETÉS
A hétvégi Belga Nagydíjon kiderül, mekkora előrelépéseket tett a Ferrari Forma-1-es csapata azon problémákkal kapcsolatban, melyek a legutóbbi versenyeken hátráltatták a csapatot.

A Ferrari a Spanyolországban bevetett fejlesztések után komoly gondokkal szembesült az elmúlt időszakban, autója ugyanis ismét küszködik a pattogással a gyors kanyarokban. Az istálló ennek ellenére kitartott új padlólemeze mellett, igaz, azon a múlt hétvégi Magyar Nagydíjra módosításokat eszközölt.

Charles Leclerc végül a 4. helyen ért célba a hungaroringi versenyen, és bár ennek meglehetősen örül, azzal persze nem elégedett, hogy a teljesítmény terén nincsenek ott, ahol lenni szeretnének.

„Relatíve elégedett vagyok… Persze egy 4. hellyel soha nem leszek elégedett, de amikor egy csapat tesz egy lépést hátra a legutóbbi versenyeket figyelembe véve, és úgy érkezik meg ide, hogy maximalizálnunk kell a pontokat és az autóban rejlő lehetőségeket, akkor azt gondolom, ezt sikerült megtenni” — mondta a monacói versenyző. „Ennek örülök.”

„Ugyanakkor viszont nem vagyok elégedett, mert a teljesítmény nem olyan, mint szeretnénk, a McLaren jócskán előttünk van most, bár a Red Bull közelebb volt, mint gondoltuk. Azt gondolom, egészen jó versenytempónk volt, csak egy kicsit be voltunk szorulva, mert ez egy olyan pálya, ahol nemigen lehet előzni.”

Arra a kérdésre, hogy milyen a csapaton belüli hangulat a nehézségek közepette, Leclerc kifejtette: „Véleményem szerint Spa egy igazi teszt lesz számunkra azon problémák szempontjából, melyekkel szembesültünk a legutóbbi néhány versenyen.”

„Úgy tűnik, egy kis előrelépést meg tudtunk tenni itt, viszont ez nem egy olyan pálya, ahol megmutatkoznak az autónk gyengeségei, szóval várjuk meg Spát, és akkor majd látni fogjuk, mekkora előrelépést tettünk.”

A monacói versenyző az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva a mogyoródi verseny után hozzátette, nagy esély van arra, hogy Belgiumban nehezebb dolguk lesz majd, mint a Hungaroringen.

„Értjük a dolgokat, kétségkívül jó irányba haladnak a dolgok, de a lényeg a mostani problémánkkal kapcsolatban az, hogy vagy van, vagy nincs. Így nagyon nehéz látni a fejlődést is— most leginkább a pattogásról beszélek. Nem az intenzitása a lényeg. Amikor van, akkor van. Teszünk lépéseket a helyes irányba, hogy ezek elegek-e, hogy ne legyen ilyen problémánk, abban még nem vagyok biztos. Arra számítok, hogy Spában újra gondot okozhat majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!