Leclerc: Nem volt sima nap, de a tempó megvan! - F1VILÁG.HU

Leclerc: Nem volt sima nap, de a tempó megvan!

HIRDETÉS
Nem ment simán a Forma-1-es nyitónap Mexikóban Charles Leclerc számára, a Ferrari versenyzője azonban úgy érzi, a tempójuk megvan ahhoz, hogy jó pozíciókért harcoljanak a mai időmérőn.

Leclerc nem vett részt a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén, miután a Ferrari autóját Oliver Bearman vezethette. A fiatal pilótának nem volt szerencséje, összeütközött ugyanis Alex Albonnal, emiatt pedig csak néhány kört tudott megtenni. A Ferrari autójába aztán a második gyakorláson már újra Leclerc pattanhatott be, a monacói pedig 31 körig jutott, és végül a 4. legjobb köridővel zárta a napot.

„Jól éreztem magam az autóban, bár egy kicsit kusza második szabadedzés volt ez mindenki számára, hiszen ott volt a piros zászló is George [Russell] balesete miatt” — magyarázta Leclerc. „Papíron jó volt az, hogy kihagytam az első edzést, hiszen fél órával több állt a rendelkezésünkre a második gyakorláson, de végül nem sült el valami jól a dolog, mert nem tudtunk annyi kört megtenni, amennyit szerettünk volna.”

„De jók az érzéseim az autóval kapcsolatban, még ha csak 2-3 gyorskört is futottam. A tempó viszont megvolt rögtön, a hosszú etapok is jónak tűnnek, ez pedig pozitívum.”

Arra a kérdésre, hogy jelentősen megsérült-e az autó Oliver Bearman balesete miatt, Leclerc így felelt: „Nem, elég könnyen ki tudták javítani. Nem voltak komoly sérülések rajta, ez jó volt. A második edzésen felütötte a fejét egy probléma, de ez nem pontosan ehhez köthető.”

„Most arra fókuszálunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el az időmérőn, mivel a rajtpozíciók döntő jelentőségűek ezen a pályán. A tempó kezdettől fogva megvolt, kényelmesen érzem magam az autóban, úgyhogy meglátjuk, milyen rajtpozíciót tudunk szerezni szombaton.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc: Nem volt sima nap, de a tempó megvan!
Norris az időmérőig megpróbálja ledolgozni a hátrányát
Russell sem érti a mexikói balesetének okát
Verstappen: Teljesen haszontalan nap volt…
Horner megerősítette, Tsunoda tesztelhet a Red Bull-lal a szezon végén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!