Bahreini Nagydíj

Liuzzit váltja Karthikeyan az Indiai Nagydíjon

Liuzzit váltja Karthikeyan az Indiai Nagydíjon

Narain Karthikeyan Vitantonio Liuzzi helyén térhet vissza hazai versenyén, a jövő hétvégi Indiai Nagydíjon, erősítette meg hivatalos közleményében a Hispania alakulata.


Narain Karthikeyan Vitantonio Liuzzi helyén térhet vissza hazai versenyén, a jövő hétvégi Indiai Nagydíjon, erősítette meg hivatalos közleményében a Hispania alakulata.

Azt már régóta tudni lehetett, hogy az indiai versenyző hazai versenyén rajtoz állhat, ám a mai napig bizonytalan volt, hogy kinek a helyét veszi át.

A HRT szombaton megerősítette, hogy Daniel Ricciardo – aki a Brit Nagydíjtól váltotta – mellett gördülhet pályára, így Liuzzi csak a pálya széléről fogja figyelemmel kísérni az eseményeket Indiában.

„Egy életre szóló élmény lesz hazai közönségem előtt versenyezni, egy soha vissza nem térő alkalom, éppen ezért nagyon szerencsésnek mondhatom magam” – mondta Karthikeyan.

„Még el sem hiszem. Már eddig is hatalmas volt a felhajtás a verseny körül, és biztos vagyok abban, hogy nagy siker lesz. Én csak annyit tehetek, hogy megpróbálok nagyon keményen hajtani, és mindent megtenni azért, hogy egy jó eredményt érjek el a csapatomnak.”

A gárda vezetője, Colin Kolles elmondta, hogy Karthikeyan csak az Indiai Nagydíjon kap versenyzési lehetőséget, de jelenléte fontos, hiszen így olyan érzésük lesz, mintha hazai versenyükön lennének.

„Bár a Forma-1 nem a legnépszerűbb sportág Indiában, a nagydíj körüli izgatottság és felhajtás arra enged következtetni minket, hogy egy nagyon népszerű esemény lesz” – magyarázta Kolles.

„A HRT számára pedig egy különleges esemény lesz. Azzal, hogy Narain Karthikeyan – a sportág történetének első indiai versenyzője és a Tata (indiai szponzor) velünk van, olyan érzésünk van, mintha hazai versenyünkre készülnénk.”

„Narain egy tehetséges versenyző, és büszkék vagyunk ara, hogy lehetőséget biztosíthatunk számára hazai versenyén rajthoz állni. Arra kértem Tonio Liuzzit, hogy most lépjen hátra, adja át a helyét az Indiai Nagydíjon, és köszönöm neki, hogy profin állt hozzá ehhez a kéréshez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!