Magnussen még küzd azért, hogy az F1-ben maradjon - F1VILÁG.HU

Magnussen még küzd azért, hogy az F1-ben maradjon

HIRDETÉS
Folyamatos tárgyalásban van több Forma-1-es istállóval is a Haastól év végén távozni kényszerülő Kevin Magnussen.

Az amerikai versenyistálló csütörtökön jelentette be, Nico Hülkenberghez hasonlóan Magnussen is távozik a 2024-es szezont követően. A dán pilóta F1-es jövője meglehetősen kilátástalannak tűnik, ő azonban harcol azért, hogy helyet szerezzen magának a mezőnyben.

A Hungaroringen természetesen meg is kérdezték őt arról, tárgyal-e más csapatokkal: „Igen, határozottan” — vágta rá a rutinos pilóta, majd hozzátette, nem haragszik a Haasra, amiért 2020 után másodszor is megválnak tőle.

„Nem gondolom azt, hogy mindenben egyet kell érteni. Ilyen az F1. Történnek dolgok, az ember pedig tovább lép. Persze az ember nézhet az érkező versenyzőkre úgy, hogy ‘jobbak nálam, vagy sem? De nem igazán számít.”

Azt ugyanakkor Magnussen is elismerte, szívesen maradt volna a Haasnál: „Ha folytattam volna velük, király lett volna látni annak a lendületnek a gyümölcseit, melyet nemrégiben felépítettünk. Érdekes lett volna. De úgy gondolom, vannak egyéb érdekes projektek is. Vannak még elérhető ülések az F1-ben, melyek érdekesek lehetnek.”

„És persze Carlos [Sainz] még mindig blokkolja ezt a folyamatot, de végül úgyis megmozdulnak a dolgok. Szóval jelenleg a legjobb az, ha arra fókuszálok, hogy jó versenyeket fussak, és akkor versenyben leszek az elérhető ülésekért. A dolgok pedig a helyükre kerülnek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!