Malajzia nem engedheti meg, hogy F1-es versenyt rendezzen - F1VILÁG.HU

Malajzia nem engedheti meg, hogy F1-es versenyt rendezzen

HIRDETÉS
Nem engedheti meg magának a Forma-1-es versenyzést Malajzia – ezt nyilatkozta a minap egy interjúban az ázsiai ország sportminisztere.
Sepang International Circuit, Sepang, Malaysia.
Friday 29 September 2017.
World Copyright: Steven Tee/LAT Images 
ref: Digital Image _O3I2010, Sebastian Vettel, Ferrari, MalaysianGP2017

Szepang 1999 és 2017 között látta vendégül a Forma-1 mezőnyét, a Kuala Lumpur közelében elterülő pálya pedig népszerűnek is számított a versenyzők körében, ráadásul komoly kihívást is jelentett – jórészt a klíma és az időjárás okozta körülmények, de persze a pálya vonalvezetése miatt is.

Malajzia végül anyagi megfontolásból döntött arról, lemond a Forma-1-es versenyzés jogáról, az akkori sportminiszter, Khairy Jamaluddin akkoriban azt mondta: „Véleményem szerint nem kellene F1-es versenyt rendeznünk. Legalábbis egy darabig. A költségek túl magasak, és kevés jön vissza belőle.”

Nemrégiben viszont elterjedt a híre, hogy Malajzia a jövőben újra F1-es versenynek adhat otthont – ezt azonban viszonylag hamar megcáfolta az ország jelenlegi sportminisztere, Hannah Yeoh.

„Az F1 túl drága. 20 millió ringgitre [bő 1,5 milliárd forint] kellett várnunk a kormány részéről pusztán a pálya felújítására. Ha tudnánk F1-es versenyt rendezni, már megtettük volna” – fogalmazott. „Most viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy versenyeket rendezzünk. Jelenleg a sürgős pályafelújításokra használjuk fel a pénzt.”

Úgy hírlik, a kormány támogatásának mintegy felét a szepangi aszfaltcsík újraaszfaltozására használják majd fel az illetékesek, hogy eleget tegyenek a MotoGP versenyeit felügyelő FIM homologizációs követelményeinek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!