Maldonado: Palmer készen áll a Forma-1-re

Készen áll a Forma-1-es bemutatkozásra a GP2-es versenysorozat 2014-es bajnoka, Jolyon Palmer – legalábbis ezt mondja jövőbeli csapattársa, Pastor Maldonado.


Készen áll a Forma-1-es bemutatkozásra a GP2-es versenysorozat 2014-es bajnoka, Jolyon Palmer – legalábbis ezt mondja jövőbeli csapattársa, Pastor Maldonado.

Palmer a GP2 szabályai szerint bajnokként idén már nem versenyezhetett a Forma-1 előszobájának számító sorozatban, és miután versenyzői üléshez nem jutott a száguldó cirkuszban, jobb híján a Lotus tartalékversenyzői szerepkörét töltötte be, és néhány pénteki szabadedzésen autóba is ülhetett.

A brit tehetség jövőre pedig már az immáron Renault néven futó istálló versenyzője lesz, Maldonado pedig azt mondja, megérett az F1-es debütálásra – bár azt nem tudja, hogy a szabadedzéseken kapott lehetőségek mennyit segítenek neki.

„Mindig nehéz ez, hiszen a legtöbb pénteki edzésnapon körözhetett, de mindig csak a keményebb keverékekkel, ráadásul meglehetősen nyers pályán” – mondta a venezuelai.

„Ő egy remek versenyző, nagyon intelligens, én pedig a legjobbakat kívánom neki. Azt gondolom, készen áll. Remélem, hogy űzni-hajtani fog majd engem, hogy előre lendítsük a csapatot.”

„Az, hogy az idei évet a Lotusnál töltötte, segíteni fog neki, hiszen már ismer mindenkit, tudja, hogyan dolgozunk. Forma-1-es tapasztalattal persze még nem rendelkezik, mint ahogy az autó beállításával kapcsolatban sem, de ezt majd meg fogja szerezni.”

„Ha az embernek van egy kis sütnivalója, és jól dolgozik a srácokkal, akkor ez automatikusan jönni fog. És persze a versenyeket is meg kell majd szoknia.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!