Már a szezonnyitón lesznek újításai az Alpine-nak, magabiztos a csapat - F1VILÁG.HU

Már a szezonnyitón lesznek újításai az Alpine-nak, magabiztos a csapat

HIRDETÉS
Visszafogott optimizmussal várja a Forma-1-es világbajnoki sorozat hétvégi szezonnyitóját, a Bahreini Nagydíjat az Alpine csapata. Az istálló már az első versenyen pályára viszi első fejlesztési csomagját.
Pierre Gasly (FRA) Alpine F1 Team A523 enters the pit box.  Formula One Testing, Day Three, Saturday 25th February 2023. Sakhir, Bahrain.

A francia istálló idén az Esteban Ocon – Pierre Gasly párossal vág neki a világbajnokság küzdelmeinek, a pilóták azonban nem különösebben mutatták még meg, mire képes a csapat új, A523-as kódjelű versenyautója, az Alpine ugyanis a teszten inkább a hosszú etapokra, illetve a különféle elemekkel való kísérletezésre összpontosított.

Matt Harman, a csapat technikai igazgatója elárulta, elégedettek a látottakkal, de persze nagyon nehéz megmondani, hogy állnak riválisaikhoz képest. Céljuk viszont egyértelműen az, hogy közelebb kerüljenek az élmezőnyhöz.

„Van bizonyos fokú önbizalmunk. Természetesen, hiszen nem teljes potenciáljának megfelelően használtuk az autót” – mondta a szakember. „De nem szeretek túl sokat lamentálni ezen, mert fogalmam sincs, hogy állnak a többiek, hogy őszinte legyek. Elvégezzük az analízisünket, mindannyian jól tudjuk, hogy figyeljük a másikat, és azt, hogy hol is állunk. De komoly bizonytalanság van ebben.”

„A mi szempontunkból viszont a dolgok úgy alakulnak, ahogy vártuk, az aerodinamika is a várakozásoknak megfelelően működik. Kipróbáltunk néhány érdekes fejlesztést ezen a héten, és igazán pozitívnak bizonyultak. Szóval várjuk már az első versenyt.”

Az istállót irányító Otmar Szafnauer is osztja a véleményt, miszerint ígéretesen alakult számukra az előszezoni gyakorlás, így visszafogott optimizmussal várja a hétvégén kezdődő idényt.

„Még nem szedtük ki az üzemanyagot az autóból, hogy lássuk, mire vagyunk képesek egy körön. Az optimizmusom abból fakad, hogy a hosszú etapos tempónk egészen jónak tűnt, és jó visszajelzéseket kaptunk a versenyzőktől is, akik elégedettek az autóval” – magyarázta a csapatfőnök. „Kiszámítható, nincsenek kísértetek benne. Persze van még némi tennivaló.”

Harman hozzátette, az első fejlesztési csomagjukat már a hétvégén, Bahreinben pályára viszik.

„Lesz néhány vizuálisan is látható különbség az első versenyen” – fogalmazott. „Egy elég jó fejlesztésünk lesz, és remélhetőleg segíteni fog bennünket abban, hogy közelebb kerüljünk a 3. helyhez, ha nem leszünk eleve ott.”

„És aztán a héten megtanultakat szeretnénk hasznosítani nemcsak arra, hogy javítsunk az autón az első futamra, de a fejlesztésekkel is szeretnénk agresszívek lenni, ahogy tavaly, vagy még inkább.”

Hirdetés

Az Alpine tavaly meglehetősen sok fejlesztést pályára vitt a szezon közben, míg a többi csapat inkább csak alkalmanként hozott újításokat, amik jellemzően nagyobb csomagok voltak. A technikai igazgató elárulta, idén is igyekeznek minden egyes hétvégére vinni valamit.

„Talán nem lesz minden versenyre fejlesztésünk, mivel az autók fejlődnek, ahogy integrálódnak, ezért olyan csomagokra van szükség, amik egy kicsit szélesebb tartományban működnek. De alapvetően lesznek próbálkozások arra vonatkozóan, hogy legyen valami minden versenyre, még ha nem is olyanok, amik kívülről láthatók. Igazán büszkék vagyunk a tavalyi évre, az erőforrásaink ugyanolyanok, a pénzügyi helyzetünk is, vagy még jobb is kicsit. Szóval rajtunk múlik, hogy működni fog-e a dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!