Már az első kanyar megpecsételte Verstappen versenyét - F1VILÁG.HU

Már az első kanyar megpecsételte Verstappen versenyét

HIRDETÉS
Nagy reményekkel vágott neki a Olasz Nagydíjnak Max Verstappen. A holland hitt benne, hogy a Red Bullnak megvan a tempója a dobogóhoz még az utolsó helyről indulva is. Ám rögtön az első féktávon elszállt minden reménye.
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 07, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21GFQJUC92111 // Usage for editorial use only //

A 4. specifikációjú Honda motorra váltás miatt Max Verstappen az utolsó rajthelyről volt kénytelen nekivágni az Olasz Nagydíjnak. Bár tegnap a motorja rakoncátlankodott, a holland magabiztos volt a tempót illetően. Végül azonban az első féktáv minden esélyét elvette, miután betömörült a mezőny és ütközött az előtte haladó Racing Pointtal.

Nem tudom pontosan, hogy mi történt az első kanyarban, sok autó volt előttem és ott soha nem egyszerű a helyzet, főleg, ha ilyen helyzetből érkezel meg, mint én. Hirtelen mindenki megállt előttem. Megpróbáltam kikerülni őket, de már nem tudtam és akkor sérült meg az autóm. Ezt követően nem tudtunk mást tenni, minthogy kihajtottunk a bokszba, amivel sok időt vesztettünk. Ezzel a verseny még furcsább lett, mint előtte, de a tempó jó volt. Nagyon sok autót előztem meg, de Sergio mögött az utolsó etapban sajnos beragadtam. Ma inkább a túlélésért és azért a néhány pontért mentem. Sajnos a legutóbbi két versenyünkön sok pontot vesztettünk, de már nagyon várom, hogy újra az élmezőnyből indulhassak.” – nyilatkozta a holland.

Szingapúrban azonban jó esélye lehet ismét a dobogóért, netán a győzelemért harcolnia, hiszen az utcai pálya kedvezhet a Red Bullnak. Max Verstappen a mai 8. helyével 4 pontot szerzett, továbbra is a 3. helyen áll az egyéni pontversenyben, mögötte azonban ott van szorosan a futamot nyerő Charles Leclerc.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!