Marko: A Red Bull mögött legalább izgalmas lesz a csata - F1VILÁG.HU

Marko: A Red Bull mögött legalább izgalmas lesz a csata

HIRDETÉS
Dr. Helmut Marko, a Red Bull F1-es csapatának tanácsadója elmondta, magabiztosan várják a Szaúd-arábiai Nagydíjat, és úgy gondolja, az igazán izgalmas csata mögöttük várható.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 30: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the garage during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 30, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A Red Bull a bahreini hétvégéhez hasonlóan kezdte a Szaúd-arábiai Nagydíjat, Max Verstappen ugyanis mindkét szabadedzésen az élen zárt. Mögöttük az Aston Martin — és Fernando Alonso — bizonyult a leggyorsabbnak, de Marko szerint az Alpine is harcban lehet a versenyen. 

A Ferrarival kapcsolatban a szakember elmondta, a motoron még tekerni fognak az olaszok, ám túl nagy fenyegetésre nem számítanak tőlük vasárnap. 

„A Ferrarinál egy kicsit több van a motorban. Mögöttünk legalább izgalmas lesz a csata az Alpine és Fernando Alonso között — és bizonyos mértékig a Ferrari között is“ — nyilatkozta Marko a német Skynak. 

Saját teljesítményükkel és az eddigi programjukkal elégedett Marko, egyedül a gumikérdés az, ami még bizonytalan faktor számukra a hétvégét illetően.

„Elégedettek vagyunk és megtaláltuk a megfelelő beállításokat az autóban“ — mondta a szakember. „Ami a gumiválasztást illeti, még meg kell vizsgálnunk, hogy melyik lesz jobb a versenyre. Ezért tettünk fel Verstappennek és Pereznek különböző keverékeket a hosszú etapokra.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!