Friss hírek

Marko: A Red Bull mögött legalább izgalmas lesz a csata

Dr. Helmut Marko, a Red Bull F1-es csapatának tanácsadója elmondta, magabiztosan várják a Szaúd-arábiai Nagydíjat, és úgy gondolja, az igazán izgalmas csata mögöttük várható.

A Red Bull a bahreini hétvégéhez hasonlóan kezdte a Szaúd-arábiai Nagydíjat, Max Verstappen ugyanis mindkét szabadedzésen az élen zárt. Mögöttük az Aston Martin — és Fernando Alonso — bizonyult a leggyorsabbnak, de Marko szerint az Alpine is harcban lehet a versenyen. 

A Ferrarival kapcsolatban a szakember elmondta, a motoron még tekerni fognak az olaszok, ám túl nagy fenyegetésre nem számítanak tőlük vasárnap. 

Hirdetés
 

„A Ferrarinál egy kicsit több van a motorban. Mögöttünk legalább izgalmas lesz a csata az Alpine és Fernando Alonso között — és bizonyos mértékig a Ferrari között is“ — nyilatkozta Marko a német Skynak. 

Saját teljesítményükkel és az eddigi programjukkal elégedett Marko, egyedül a gumikérdés az, ami még bizonytalan faktor számukra a hétvégét illetően.

„Elégedettek vagyunk és megtaláltuk a megfelelő beállításokat az autóban“ — mondta a szakember. „Ami a gumiválasztást illeti, még meg kell vizsgálnunk, hogy melyik lesz jobb a versenyre. Ezért tettünk fel Verstappennek és Pereznek különböző keverékeket a hosszú etapokra.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!