Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Marko: Nem lesz harmadik verseny a Red Bull Ringen

Dr. Helmut Marko nem lát esélyt arra, hogy a Red Bull Ringen az első két osztrák futam után ősszel egy harmadik Forma-1-es versenyhétvégét is tartsanak..

Egymás után két ausztriai versenyt rendeznek Spielbergben – ezzel a Red Bull Ringen kezdődik meg a 2020-as Forma-1-es szezon: az első verseny az Osztrák, míg a második a Stájer Nagydíj elnevezéssel zajlik majd.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója biztos benne, hogy nem csak 8 európai versenyt rendeznek idén – azonban azt szinte kizártnak tartja, hogy ősszel újra Spielberg lássa vendégül a csapatokat. 

„Még biztosan jönnek európai versenyek a kiesett tengerentúli futamok helyére” – mondta Marko. 

„De nem tudom elképzelni, hogy itt lenne egy harmadik verseny.”

„Volt egy szerződésünk a Libertyvel az idei futamra, amit jelentősen meg kellett változtatni” – folytatta a szakember, és hozzátette, egy harmadik versenyt így „nem terveznek”. 

A jelenlegi tervek szerint egyébként az első 8 tervezett verseny után Mugellóban egy második olaszországi futammal folytatódhat a szezon, majd Szocsinak, Portimaónak van esélye a folytatásra. 

Ősszel pedig Amerikába és Ázsiába látogathat a mezőny, az utolsó két F1-es futamot pedig Bahreinben és Abu Dhabiban rendezhetik majd. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!