Marko reméli, a Ferrari nem lesz mindig ennyire erős - F1VILÁG.HU

Marko reméli, a Ferrari nem lesz mindig ennyire erős

HIRDETÉS
Sima kettős győzelmet szerzett az F1-es Amerikai Nagydíjon a Ferrari alakulata, ami aggasztó a Red Bull számára. Az energiaitalos csapat ennek ellenére elsősorban Lando Norrisra figyel.

Bár kimondani nem fogják, de Helmut Marko szavai alapján egyértelmű, hogy a Red Bull F1-es csapata az idei évre elengedte a konstruktőri világbajnoki címért folytatott harcot, és teljes mértékben Max Verstappen egyéni győzelmére koncentrál. Marko az austini futamon látottakat értékelve két számukra fontos témát emelte ki: Lando Norrist és a Ferrarit.

Norris egész hétvégén nagy csatában volt Verstappennel, aminek csúcspontja a vasárnapi futam utolsó köreiben érkezett el. Norris kívülről megpróbálta megelőzni ellenfelét, amely során mindketten lesodródtak a pályáról. Norris a bukótérből visszatérve került Verstappen elé, amit a felügyelők szabálytalannak minősítettek. Marko szerint ez volt a helyes döntés.

„A sprintfutamon nem voltunk elég gyorsak. A Ferrari lenyűgöző tempót diktált, de számunkra természetesen Lando volt a döntő faktor. Szerintem a büntetése megérdemelt volt, és további öt ponttal nőtt az előnyünk. Ez számunkra több mint kielégítő.”

A Ferrarira rákanyarodva Marko szavaiból arra lehet következtetni, hogy a Red Bull most már bennük is komoly ellenfelet lát. Charles Leclerc győzelmével és Carlos Sainz második helyezésével ugyanis a vörösök nyolc pontra megközelítették a konstruktőri második helyen álló Red Bullt.

„Úgy látom, a Ferrari formája nagyban függ az aktuális pályától. Remélem, hogy nem így folytatják, de a Leclerc szembeni előnyünk elég nagy.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Marko reméli, a Ferrari nem lesz mindig ennyire erős
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!