Másképp látja az életet az F2-es balesetben megsérült Correa

MONTE CARLO, MONACO - MAY 25: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Monaco at Monte Carlo on May 25, 2019 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)
Fotó: Formula 2
A belgiumi Forma-2-es baleset óta először üzent személyesen a karambolban érintett, és súlyos sérüléseket szenvedett Juan Manuel Correa.

A fiatal versenyző Anthoine Hubert autójának csapódott neki nagy sebességgel a Forma-2-es sorozat spa-francorchamps-i főversenyén. Hubert életét sajnos a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni, Correát pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az ecuadori születésű amerikai versenyzőt nemrég Londonban operálták meg, és úgy tűnik, az orvosoknak sikerült megmenteniük súlyosan sérült lábát.

Correa nemrég közösségi oldalain üzent – a videóban pedig köszönetet mondott mindenkinek, és egyben beszélt arról is, a nyár végi baleset óta másképp tekint a világra.

„Sziasztok, visszatértem! Úgy döntöttem, hogy visszatérek a közösségi oldalaimra. Nagyon durva 5 hét telt el a baleset óta. Nyilvánosan soha nem tudtam elmondani, de szeretném a legőszintébb részvétemet kifejezni [Anthoine] Hubert családja felé” – mondta a fiatal pilóta videóüzenetében.

„Mindenki számára sokkoló volt ez a baleset. Az ember soha nem gondol arra, hogy ilyesmi történhet, szóval hálás vagyok, hogy itt lehetek, noha nyilván még nagyon hosszú út áll előttem. Még az sem biztos, hogy felépülök-e egyáltalán 100 százalékosan.”

„De nagyon örülök, hogy élek, és nagyon hálás vagyok azoknak az embereknek, akik velem voltak az elmúlt 5 hétben. Hálás vagyok a családomnak, akik mindenben támogattak – nélkülük nem sikerült volna. A történtek után teljesen másképp nézek már a világra, másképp gondolkodom az életről. Egy életet megváltoztató tapasztalás volt ez számomra. Szeretnék nektek is köszönetet mondani a támogatásért, azokért a kedves üzenetekért, amiket személyesen olvashattam – szinte mindegyiket! Próbáltam annyi embernek válaszolni, amennyinek csak tudtam, vagy legalább belájkolni a hozzászólását.”

„Csak el szeretném mondani, hogy el fogom olvasni az összeset – nyilván több ezer van belőlük, nem vagyok biztos benne, hogy a végére érek majd, de nagyon-nagyon köszönöm nektek, mert nagyon sokat jelentenek nekem.”

„És igen, ez van – elfogadtam, ami történt. Csak pozitívan tekinthetek a jövőbe, és keményen fogok dolgozni azért, hogy a lehető leggyorsabban meggyógyuljak. A tervek szerint hétfőn lesz egy operációm, elméletileg ez lesz az utolsó itt, Londonban, utána pedig, november elején visszautazom Miamiba, hogy lássam a testvéreimet, és elkezdjem a gyógyulási folyamatot, ami az orvosok szerint 10-12 hónapig tart majd. Addig nem igazán tudom megmondani, hogy mi a helyzet a jobb lábammal, jelenleg egy fém van benne, ami nem enged semmiféle mozgást. Ez legalább 8-10 hónapig ott is marad.”

„Szóval majd meglátjuk, hogyan alakul, de pozitív a hozzáállásom, mást nemigen tehetek – nincs értelme annak, hogy magamat sajnáljam. Elfogadtam, pozitívan gondolkodom, és megteszek mindent a gyógyulásért.”

„Folyamatosan informállak majd benneteket. Szeretnék köszönetet mondani a médiacsapatomnak is a folyamatos tájékoztatásért, nagyon örülök, hogy megtették. Kicsit idegesek voltak, hogy úgy kellett csinálniuk, hogy nem konzultáltak velem, de nagyon örülök, hogy tájékoztattak benneteket.” 

@juanmanuelcorrea_

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I’m back ❤️

Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) által megosztott bejegyzés,

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!