Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Massa a problémák ellenére is elégedett az új Ferrarival

Felipe Massa nem tulajdonít különösebb jelentőséget azoknak a megbízhatósági problémáknak, amik vasárnap hátráltatták csapatát Bahreinben.

Felipe Massa nem tulajdonít különösebb jelentőséget azoknak a megbízhatósági problémáknak, amik vasárnap hátráltatták csapatát Bahreinben.

A Ferrari brazil versenyzője számára idő előtt véget ért a körözés a tegnapi tréningen, ugyanis autójának motorja felmondta a szolgálatot.

Mindez egy nappal azután történt, hogy egy hidraulikus probléma miatt a pálya szélére kényszerült a szombati edzésen.

Massa azonban elmondta, a tegnapi probléma nem volt komoly, így a történtek ellenére abszolút magabiztos, és úgy érzi, minden a legnagyobb rendben halad.

“Pozitív napot zártunk, még ha nem is tudtam befejezni az előre betervezett verseny-szimulációt a motor meghibásodása miatt” – mondta Massa a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában.

“A motort kiszereltük a kasztniból, hogy megvizsgáljuk, mi okozta a problémát. Úgy gondoljuk, hogy nem komoly a gond, és biztosak vagyunk abban is, hogy megoldást találunk a problémára a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt.”

“Bár jobban szerettük volna, ha be tudjuk fejezni a szimulációt, azonban jobb, ha a teszten jönnek elő az ilyen és ehhez hasonló problémák, mint mondjuk az első versenyen” – tette hozzá Massa, aki a történtek ellenére teljes mértékben elégedett az F2008 teljesítményével.

“Szeretem az autót: ez még nem az, amit az első versenyen használni fogunk, de a teljesítménye és a megbízhatósága kiváló. A köridők jók, mind a tavalyi évhez, mind pedig a Toyota versenyzőihez viszonyítva. Hamarosan a többiekkel is összemérhetjük tudásunkat. Teljes mértékben elégedettek vagyunk, mert tudjuk, hogy további fejlődés várható.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!