Massa még nem fogta fel a történteket - F1VILÁG.HU

Massa még nem fogta fel a történteket

HIRDETÉS

Felipe Massa bevallotta, legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy sikerül megszereznie a rajtelsőséget a szombat délután megrendezett időmérő edzésen Monte-Carlóban.

Felipe Massa bevallotta, legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy sikerül megszereznie a rajtelsőséget a szombat délután megrendezett időmérő edzésen Monte-Carlóban.

A Ferrari brazil versenyzője 1:15.787-es idejével, megszerezte idei harmadik, és pályafutása tizenkettedik pole pozícióját a királykategóriában.

“Még mindig nem akarom elhinni, hogy enyém a pole. Ez hihetetlen” – mondta Massa az időmérő utáni sajtókonferencián. “Minden trükköt bevetettem, hogy néhány kanyarban még jobban menjek, az autóm kiváló volt, de még mindig nem hiszem el, hogy enyém a pole.”

Massa, aki csapattársától happolta el a rajtelsőséget, elmondta, utolsó gyorsköre tökéletes volt, és ennek köszönheti, hogy megszerezte a pole pozíciót.

“Az első próbálkozásom sem volt olyan rossz. Láttam, hogy néhány kanyarban időt vesztettem, de az jó jel volt, hogy az időm nem volt messze Kimi és Lewis legjobbjától. Néhány tized volt, de tudtam, hogy javítani tudok a körömön” – magyarázta a brazil versenyző.

“Arra gondoltam, hogy ők is javítani fognak, de én többet tudok faragni az időmből, és végül sikerült egy tökéletes kört összeraknom Monacóban, ahol szinte lehetetlen hibátlan kört autózni. Mindent megtettem azért, hogy javítsak, minden kanyarban a maximumot nyújtottam, így sikerült megszereznem az első helyet.”

A pole ellenére Massa tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű a verseny, különösen akkor nem, ha megérkezik a várt eső a pályára.

“Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű számunkra a holnapi nap” – folytatta Massa. “Az eső bármelyik pillanatban megérkezhet, így ez komoly problémákat okozhat menet közben. Azonban úgy gondolom, bármilyen is lesz az idő, mi jól fogunk majd teljesíteni Monacóban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!