Massa szerint nem pihenhet a Ferrari - F1VILÁG.HU

Massa szerint nem pihenhet a Ferrari

HIRDETÉS

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elmondta, csapata egy pillanatra sem állhat le a fejlesztésekkel, miután második kettős győzelmét ünnepelte a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elmondta, csapata egy pillanatra sem állhat le a fejlesztésekkel, miután második kettős győzelmét ünnepelte a hétvégi Spanyol Nagydíjon.

Az olasz gárda átvette a vezetést a BMW Saubertől a konstruktőrök versenyében, miután Kimi Raikkönen és Felipe Massa az első két helyen végzett Barcelonában.

Mindezek ellenére Massa úgy gondolja, hogy csapata nem pihenhet, ugyanis mind a McLaren, mind a BMW nagyon közel került hozzájuk új fejlesztéseivel.

“Bár teljesen új motorral kezdtük meg a versenyt, úgy gondolom, hogy a múlt heti tesztek is bizonyítják, hogy jó irányba haladunk a fejlesztésekkel” – mondta Massa, aki jelenleg a negyedik helyen áll a bajnoki pontversenyben.

“Folyamatosan fejlődünk, de ellenfeleink sem tétlenkednek, és nagyon közel kerültek hozzánk a versenyen. Keményen kell dolgoznunk és komoly figyelmet kell fordítanunk arra, hogy versenyről versenyre javítani tudjunk az autó minden területén.”

Massa fantasztikusan kapta el a rajtot, már az első kanyarban megelőzte az első sorból induló Fernando Alonsót, azonban elmondta, az időmérő edzésen úszott el számára a verseny, mikor képtelen volt tökéletes kört összerakni, és csak a harmadik helyet szerezte meg a rajtrácson.

“Jól rajtoltam. Ahogy azt már említettem, az időmérő nagyon fontos ezen a versenyen. Egyel kevesebb köröm volt, mint Kiminek és egyszerűen nem tudtam megfelelő gyorskört teljesíteni” – magyarázta a brazil.

“A harmadik helyről rajtoltam, jól lőttem ki, így sikerült megelőznöm Fernandót. Egy kis fejtörést okozott számunkra, hogy Lewis később teljesítette kiállását, azonban a második etap alatt sikerült annyi előnyt összegyűjtenem, hogy ez nem okozott problémát.”

“Jól végeztük a dolgunkat és behoztuk autóinkat az első két helyre, ami nagyon fontos a bajnokság szempontjából” –tette hozzá Massa.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!