McLaren: Jók lehetünk Indiában - F1VILÁG.HU

McLaren: Jók lehetünk Indiában

HIRDETÉS

A McLaren szerint minden okuk megvan arra, hogy izgatottan várják a jövő hétvégi Indiai Nagydíjat, hiszen amellett, hogy új helyszínre látogat a mezőny,a csapatnak jó esélyei lehetnek a futamgyőzelemre.


A McLaren szerint minden okuk megvan arra, hogy izgatottan várják a jövő hétvégi Indiai Nagydíjat, hiszen amellett, hogy új helyszínre látogat a mezőny,a csapatnak jó esélyei lehetnek a futamgyőzelemre.

A csapat legutóbb Japánban tudott diadalmaskodni Jenson Button révén, és noha Koreában nem sikerült legyőzni a Red Bull Racing alakulatát, Martin Whitmarsh csapatfőnök abban bízik, hogy az előttünk álló versenyen ismét harcba szállhatnak az energiaital-gyárosokkal.

„Valami igazán izgalmasra számítok, sőt, azt hiszem, mindannyian” – fogalmazott a szakember.

„Egy olyan pályára érkezünk, ahol még nem volt lehetőségünk versenyezni, ebbe az országba még nem látogatott el a Forma-1, szóval érdekesnek ígérkezik.”

„Úgy gondolom, elég erősek voltunk Japánban, mint ahogy Koreában is, de a Red Bull remek munkát végzett. Remélhetőleg nekünk kedvez a szerencse Indiában, mindenképp erre törekszünk majd.”

Miután az Új-Delhi mellett található versenypálya mind leszorítóerőt, mind végsebességet tekintve igényes, Whitmarsh szerint a McLaren jó helyzetben lehet majd jövő hétvégén.

A szakember szerint ezzel együtt nem lesz könnyű dolgok, hiszen az ismeretlen tényezők – mint például az aszfalt minősége – nagy kihívás elé állíthatják a csapatokat.

„Ezzel kapcsolatban nem tudok semmit mondani mindaddig, amíg ott nem leszünk, amíg nem látjuk az aszfaltot, és hogy milyen a pálya” – magyarázta.

„Nem látom okát annak, miért ne lehetnénk erősek, de abban biztos vagyok, hogy a Red Bull is az lesz, és hogy a Ferrari is megpróbál legyőzni bennünket. Szerintem ez egy igencsak izgalmas kihívás, melyet már alig várunk.”

Hirdetés

A McLaren irányítója emellett elárulta, a pénteki szabadedzéseken megpróbálnak majd választ találni a Koreában Lewis Hamiltont sújtó problémára. A brit versenyző alaposan megszenvedte, hogy autója első szárnyra nem generált kellő leszorítóerőt a verseny során, ezáltal a futam nagy részében alulkormányzott volt.

A csapat feltételezése szerint a gondot a pályán lerakódott gumitörmelékek okozták, melyek közül egy a vezetőszárnyba szorult, ezzel befolyásolva a légáramlást.

Annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló problémákat, a McLaren elvégez néhány tesztet az indiai szabadedzéseken.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!