McLaren: Nem a dupla DRS repíti a Red Bullt

A Red Bull Racing formajavulása szembeötlő, de a rivális McLaren-Mercedes szerint ez nem a dupla DRS-üknek köszönhető, sokkal inkább a komplett aerodinamikai csomagjuk javulásának.


A Red Bull Racing formajavulása szembeötlő, de a rivális McLaren-Mercedes szerint ez nem a dupla DRS-üknek köszönhető, sokkal inkább a komplett aerodinamikai csomagjuk javulásának.

„Tényleg nagyot léptek előre az autójukkal, de én kételkedem abban, hogy ez a dupla DRS-nek köszönhető. Kétlem, hogy ez a rendszer ennyit segítene. Inkább a fejlesztéseik összességében rejlik a válasz”- idézte az Autosport honlapja a McLaren technikai igazgatóját.

„Nehéz meghatározni, hogy vajon mennyit profitálnak a rendszerből. Érdekes, mert a legutóbbi három futamot teljesen más karakterisztikájú pályákon rendezték, és ezek közül kettőn használták a dupla DRS-t. A Lotus ugyanakkor sokat bajlódott a rendszerrel”- folytatta eszmefuttatását Paddy Lowe.

„Elenyésző lehet az a teljesítmény-növekedés, amit a rendszer eredményez, talán nem véletlen, hogy kevés autón látni ilyet. Amelyik autón van ilyen, azokon sok más fejlesztés is van. És amit aerodinamikailag nyersz, azt talán elveszted a pluszsúly miatt”- elemzett a szakember, aki szerint az F-csatornával együtt már hatékonyabb lenne a rendszer, de ugyebár azt az aerodinamikai elemet már betiltotta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A csapatok egyébként abban is megegyeztek, hogy jövőre a dupla DRS-t sem használják, amit jelenleg csak a Red Bull Racing és a Mercedes GP alkalmaz élesben, és a Lotus kísérletezett vele. Mivel jövőre úgy sem használhatják, Lowe szerint túl nagy energiát már nem fordítanak saját rendszerük fejlesztésére.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!