Friss hírek

Megható pillanatok: Schumacher díjat kapott

Michael Schumacher pénteken életműdíjat kapott, amelyet a menedzsere, Sabine Kehm vehetett át – az eseményen Norbert Haug mondott megható beszédet.


Michael Schumacher pénteken életműdíjat kapott, amelyet a menedzsere, Sabine Kehm vehetett át – az eseményen Norbert Haug mondott megható beszédet.

Schumacher továbbra is otthonában küzd azért, hogy felépüljön a 2013. december 29-én szenvedett síbalesetét követően – a hétszeres világbajnok helyett Sabine Kehm vette át a Nürburgring Díjat, és rendkívül meghatódott az elismerés és Norbert Haug szavai után.

Hirdetés
 

A Mercedes korábbi motorsport-igazgatója mondott beszédet a díjátadón, ahol többek között Schumacher pályafutásáról és emberi oldaláról is beszélt: „Majdnem két és fél év telt el azóta, hogy Michael két gyermekével és a barátaival síelni ment. Egy rövid, nyugodt kiruccanásnak kellett volna lennie. Vidám, szórakoztató kellett volna, hogy legyen családi körben, nem versenymódban. A kirándulás vége nem volt olyan szép és harmonikus, mint a korábbi évek. Sem a Schumacher családnak, sem Sabine Kehmnek.”

„A motorsport világában már semmi nem olyan, mint előtte volt, a csillagok nem ragyognak úgy, mint régen. De még mindig Michael ad fényt, ő a sport csillaga, és az enyém is. Ilyen jól senki nem tudott versenyezni, ünnepelni pedig senki nem tud úgy, ahogy ő.”

Beszédét pedig így zárta: „Arra kérem önöket, hogy szorítsanak neki vagy imádkozzanak érte a gyógyulás felé vezető úton.”

A beszédet követően Sabine Kehm könnyes szemmel ment a színpadra, hogy átvegye Schumacher díját, majd rövid köszönetet mondott az elismerésért: „Meghatalmazottként veszem át ezt a díjat, ami nekem pontosan ugyanolyan fájdalmas, mint önöknek. Az életműdíj egy nagyon nagy dolog, és Michael esetében elmondhatjuk, hogy megérdemelte. Sportolóként mindent helyesen csinált, visszaigazolást kapott az akaratereje, a motivációja, a tehetsége, a fegyelme és a munkamorálja. Világos, hogy mindannyian jobban éreznénk magunkat, ha Michael itt állhatna, de ez most sajnos nem lehetséges. Ezt el kell fogadnunk, és tudnunk kell kezelni. Ennek ellenére továbbra is mindannyian reménykedünk és mindent megteszünk azért, hogy ez egyszer másképp legyen.”

„Elmondhatom, hogy Michael családja nagyon örült, hogy a motorsportos karrierje ismét középpontba került. Én magam is testközelből szemtanúja voltam, és lesznek idők, amikor ezek a kérdések újra előtérbe kerülnek majd” – fejezte be Kehm.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Megható pillanatok: Schumacher díjat kapott
Nyitott az F1-ben maradásra az Alfa Romeo, de csak Ferrari-motorral
Verstappen még nem gondol az újabb vb-címre, meg akarja nyerni a hátralévő versenyeket
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!