Haas
Fotó: Force India
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM11. Hungarian Grand Prix, Friday 27th July 2018. Budapest, Hungary.

Megmenekült a Force India F1-es csapata

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Megmenekült a Force India F1-es csapata

Egy Lawrence Stroll által vezetett konzorcium a Force India csapatának megmentője – az ajánlatot a kiscsapat csődeljárásáért felelős szakemberek is elfogadták a minap.

A silverstone-i istállót múlt pénteken vonták adminisztrációs eljárás alá, miután a csapat számos hitelezőjének – köztük a Mercedesnek – is jelentős összeggel tartozott.

Arról már jó ideje pletykáltak, hogy a jelenleg a Williamsnél versenyző Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll lehet a Force India megmentője, kedden viszont be is jelentették, hogy az általa vezetett konzorcium ajánlatát elfogadták az adminisztrátorok.

Döntés született arról, hogy a Force India hitelezői teljes egészében kifizetésre kerülnek, és 405 munkahelyet mentenek meg, a csapat folyamatos finanszírozását pedig garantálják.

Kedden megállapodás is született arról, hogy az említett konzorcium átveszi a Force India tulajdonjogát Vijay Mallyától.

„Mindez biztosítja a Force India Forma-1-es jövőjét, és lehetőséget biztosít arra, hogy a csapatunk teljes potenciáljával versenyezzen” – mondta Otmar Szafnauer ügyvezető.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!