Mexikó után dönt Verstappen csapattársáról a Red Bull - F1VILÁG.HU

Mexikó után dönt Verstappen csapattársáról a Red Bull

HIRDETÉS
Várhatóan a Mexikói Nagydíj után dönt a Red Bull Forma-1-es csapata arról, ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2020-as idényben. Az energiaital-gyárosok elismerik, Alexander Albon esélyei a legjobbak, köszönhetően remek teljesítményének.
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 20: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 20, 2019 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21MNUJF1N2111 // Usage for editorial use only //

Albon a Belga Nagydíjon vette át Pierre Gasly helyét a Red Bull nagycsapatánál, az osztrákok pedig az idény második felét arra használják fel, hogy alaposan kiértékeljék a thai versenyző teljesítményét.

Arra a kérdésre, hogy Albon számít-e a legesélyesebbnek a 2020-as ülést illetően, Helmut Marko azt felelte: „Azt mondtuk, hogy szeretnénk várni egy kicsit. De az alapján, amit eddig láttunk, igen.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, nem akarják megvárni a szezon utolsó versenyét a döntéssel.

„Nem. Szerintem Mexikó után már tudni fogjuk, hogy mit fogunk tenni.”

Marko szerint a Red Bullnak a lehető legerősebb csapattársat kell választania Max Verstappennek, hogy a holland is keményebben nyomja.

„Szerintem egy olyan csapattársa van szüksége, aki nagyon közel van hozzá – és úgy gondolom, Albonban meg is találtuk őt. Eddig nagyon jól teljesít, és folyamatosan fejlődik.”

„Ne felejtsük el azt sem, hogy korábban még nem vezetett itt, de eddig mesze ő a leggyorsabb újonc ezen a pályán. Ráadásul a csapat, illetve a bajnokság szempontjából is fontos, hogy egy erős csapattársat választunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!