Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Mexikó után dönt Verstappen csapattársáról a Red Bull

Várhatóan a Mexikói Nagydíj után dönt a Red Bull Forma-1-es csapata arról, ki lesz Max Verstappen csapattársa a 2020-as idényben. Az energiaital-gyárosok elismerik, Alexander Albon esélyei a legjobbak, köszönhetően remek teljesítményének.

Albon a Belga Nagydíjon vette át Pierre Gasly helyét a Red Bull nagycsapatánál, az osztrákok pedig az idény második felét arra használják fel, hogy alaposan kiértékeljék a thai versenyző teljesítményét.

Arra a kérdésre, hogy Albon számít-e a legesélyesebbnek a 2020-as ülést illetően, Helmut Marko azt felelte: „Azt mondtuk, hogy szeretnénk várni egy kicsit. De az alapján, amit eddig láttunk, igen.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, nem akarják megvárni a szezon utolsó versenyét a döntéssel.

„Nem. Szerintem Mexikó után már tudni fogjuk, hogy mit fogunk tenni.”

Marko szerint a Red Bullnak a lehető legerősebb csapattársat kell választania Max Verstappennek, hogy a holland is keményebben nyomja.

„Szerintem egy olyan csapattársa van szüksége, aki nagyon közel van hozzá – és úgy gondolom, Albonban meg is találtuk őt. Eddig nagyon jól teljesít, és folyamatosan fejlődik.”

„Ne felejtsük el azt sem, hogy korábban még nem vezetett itt, de eddig mesze ő a leggyorsabb újonc ezen a pályán. Ráadásul a csapat, illetve a bajnokság szempontjából is fontos, hogy egy erős csapattársat választunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!