Michelisz és a rajongók közös sikere a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Michelisz és a rajongók közös sikere a Hungaroringen

HIRDETÉS

Fantasztikus élményben és hangulatban lehetett része annak a 35 ezer rajongónak, aki ma a Hungaroringen szurkolt Michelisz Norbinak a túraautó-világbajnokság (WTCC) hazai versenyein – Norbi győzelemmel ajándékozta meg hazai közönségét.


Fantasztikus élményben és hangulatban lehetett része annak a 35 ezer rajongónak, aki ma a Hungaroringen szurkolt Michelisz Norbinak a túraautó-világbajnokság (WTCC) hazai versenyein – Norbi győzelemmel ajándékozta meg hazai közönségét.

Jól indult a nap a délelőtt érkező közönség, illetve valamennyi magyar szurkoló számára, hiszen Ficza Feri az ETCC első versenyén a dobogó legfelső fokára állhatott, a második futamon pedig a 2. pozíciót szerezte meg Dusan Borkovic mögött.

Norbi az időmérő edzésen a 10. helyet szerezte meg, így a második futamon a pole-ból rajtolhatott. Ám előtte még túl kellett lennie az első versenyen, amelyen az volt a cél, hogy biztonságos autózással a lehető legtöbb pontot szerezzék – azonban kockáztatásról szó sem lehetett. A tervet sikeresen végrehajtotta a csapat, a 30 éves pilóta a nyolcadik helyen zárt.

Az igazi izgalmak azonban csak ezután következtek, mivel Norbi a második futamon a pole-ból indulhatott. A helyszínen összegyűlt 35 ezer ember hangos dudaszóval, tapssal és ujjongással biztatta magyar versenyzőnket minden egyes körben. Megérte a szurkolás, a rajtot követően Norbi folyamatosan növelte előnyét a többiekkel szemben – esze ágában sem volt esélyt adni bárkinek, hogy elvegye tőle a győzelmét.

Végül több mint 7 másodperces előnnyel , hatalmas éljenzés és „Nooorbi, Nooorbi”-harsogás közepette a Zengő Motorsport pilótája elsőként ért célba.

„Ez a futam kísértetiesen hasonló volt, mint a 2012-es, de most kicsit könnyebb volt a helyzetem, mert az első pillanattól éreztem, hogy az autó partner mindenben. Bennem is átszakadt valami, hiszen több mint egy év után megvan a futamgyőzelem. Nagyon vártam ezt a pillanatot. Az időmérő után próbáltam másra gondolni, nem arra, hogy mi fog történni a második futamon, de nem tudtam elhessegetni a gondolatot” – mesélt Norbi.

„Szerencsére úgy alakult minden, ahogy elterveztük, és tényleg mindenkinek köszönöm. Nem csak a csapatnak, hanem minden egyes szurkolónak, aki kijött ma, mert szerintem ez egy kicsit a közös sikerünk is. Örülök, ha megint sokan érzelmi plusszal térnek haza, és úgy tekintenek vissza erre a versenyre, hogy alig várják, hogy jövőre megint itt lehessenek.”

A magyar versenyző hozzátette, az első másodpercekben kicsit aggódott, ugyanis a rajtja nem sikerült a legjobban: „Sajnos a rajtom nem volt tökéletes, túl sokáig pörgött ki az első két kerék. Először kicsit aggóni is kezdtem, láttam, hogy Tom Chilton jól kapta el az első pillanatot, a második pillanatban viszont éreztem, hogy előtte tudok maradni. Utána pedig tudtam, hogy hol kell fékezni a rajt után – sokat mentem már a Hungaroringen. Miután vezettem az első kanyar után, tudtam, hogy a kezemben van a sorsom.”

Norbi elmondta, ezt követően viszont az autó remekül teljesített, így bízik benne, hogy ezt a formájukat vihetik tovább a következő versenyekre.

Hirdetés

„Szerencsére az autó tökéletesen működött, bár az első futam után aggódtam, mivel Chilton mögött alulkormányzottá vált az autó. Csak kisebb módosításokat végeztünk a másodikra, mert nem akartunk kockáztatni. Szerencsére jó irányba mozdultunk el, így ennek volt köszönhető ez a látszólag könnyed futamgyőzelem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!