Mick Schumacher elmondta, miben hasonlítana édesapjához - F1VILÁG.HU

Mick Schumacher elmondta, miben hasonlítana édesapjához

HIRDETÉS
Mick Schumacher egyáltalán nem bánja, ha az édesapjához, Michael Schumacherhez hasonlítják őt – a fiatal pilóta nagyon büszke az apukájára.
Fotó: FIA F3

Mick Schumacher egyáltalán nem bánja, ha az édesapjához, Michael Schumacherhez hasonlítják őt – a fiatal pilóta nagyon büszke az apukájára.

Mick Schumachernek nincs egyszerű dolga a karrierépítésben, hiszen folyamatosan nagy figyelmet kap a teljesítménye, ráadásul azt várják tőle, hogy egyszer édesapja nyomdokaiba lépjen a Forma-1-ben.

A 19 éves pilóta célja, hogy a királykategóriában versenyezzen, és elmondta, egyáltalán nem bánja, ha már most édesapjához hasonlítgatják őt – hiszen nagyon büszke rá.

„Nem készít ki ez a dolog” – mondta Schumacher. „Én magamat mindig a legjobbhoz mérném, és az apukám a legjobb. Ő egyben a példaképem is, ezért örülök, ha vele hasonlíthatnak össze. Sokan, olyanok, akik már világbajnokok, hozzá hasonlítják magukat.”

A német versenyző idén megnyerte az F3-as Európa-bajnokságot, ami óriási öröm volt számára – a mai napig élénken élnek benne ezek a pillanatok.

„Nem minden fiatal élheti ezt át, különösen Hockenheimben. Én sosem éltem át hasonlót, hogy ennyi ember jött volna el miattam. Nagyszerű volt, libabőr-érzésekkel.”

A fiatal Schumacher arról is mesélt, hogy miben szeretne hasonlítani édesapjára – abban, amit sokan kiemelnek a hétszeres világbajnok képességei közül.

„Egyike volt azon kevés versenyzőnek – ha nem ő az egyetlen –, aki ennyire szorosan és alaposan együtt dolgozott a csapattal. Én is ezt akarom csinálni, mert ez a legjobb dolog, amit tehetsz. Szeretném, hogy nekem is sikerüljön, és megértsük egymást a csapattal annyira, amennyire csak lehet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!