Mindenki megpróbált lecsapni rá, de aztán az Aston Martinhoz szerződött a Mercedes volt motorfőnöke - F1VILÁG.HU

Mindenki megpróbált lecsapni rá, de aztán az Aston Martinhoz szerződött a Mercedes volt motorfőnöke

HIRDETÉS
A Mercedestől való távozása után minden gyártó megpróbált lecsapni Andy Cowellre — ezt mondta a nemrég az Aston Martinhoz szerződő szakemberről Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Cowell korábban hosszú éveken át vezette a Mercedes F1-es motorrészlegét Brixworth-ben, nemrég pedig kiderült, októberben ő veszi át Martin Whitmarsh helyét az Aston Martin vezérigazgatói székében. Az Aston Martin jelenleg a Mercedes motorjait használja az F1-ben, 2026-tól azonban már a Honda erőforrásaival dolgoznak a britek, a V6-oson pedig természetesen már jó ideje dolgozik is a gyártó.

Mindeközben pedig természetesen a Red Bullnál is kőkemény munka folyik, hiszen az energiaital-gyárosok 2026-tól saját motorral állnak rajthoz az F1-ben. Horner pedig nemrég elárulta, természetesen ők is megpróbáltak lecsapni a Mercedestől 2020-ban távozó Cowellre.

„Andy egy nagyszerű fickó, nagyon erős mérnök, és csodálatos munkát végzett a Mercedesnél, ő volt a gerince a projektnek” — mondta a brit szakember. „Úgy döntött, távozik a Mercedestől, és eltölt némi időt a Forma-1-ben kívül, és azt gondolom, minden egyes motorgyártó beszélt vele ebben az időszakban.”

„De miután úgy döntött, szünetet akar tartani, mi alternatív tervek mellett döntöttünk, amikkel elégedettek vagyunk. Most viszont elvállalt egy szerepkört az Aston Martinnál, ami nem a motorral van összefüggésben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!