Mindenki Sainz döntésére vár, ő viszont azt mondja, muszáj kicsit „önzőnek” lennie - F1VILÁG.HU

Mindenki Sainz döntésére vár, ő viszont azt mondja, muszáj kicsit „önzőnek” lennie

HIRDETÉS
Továbbra sem akarja elsietni a jövőjével kapcsolatos döntést Carlos Sainz, a spanyol pilóta pedig azt mondja, a Forma-1 csapatai türelmesen állnak hozzá az egyeztetésekhez.

Február óta tudni lehet már, Sainz az idei szezont követően távozik a Ferraritól, az olasz csapat ugyanis leszerződtette a helyére Lewis Hamiltont. Hogy Sainz hol folytatja, azt még mindig nem tudni, a rutinos versenyző számos istállóval egyeztetéseket folytat, sőt, az elmúlt időszakban arról is pletykáltak, akár Sergio Perez helyére is esélyes lehet a Red Bullnál.

Az pedig tény: jelenleg a legtöbb üléssel nem rendelkező versenyző az ő döntésére vár, így tulajdonképpen Sainz számos versenytársa sorsát is a kezében tartja jelenleg. Ő ugyanakkor azt mondja, ő elsősorban arra törekszik, hogy jó döntést hozzon a jövőjéről, ehhez pedig egy kicsit talán önzőnek is kell lennie.

„Tisztában vagyok ezzel, ugyanakkor szerintem legfeljebb az időzítése változik a dolgoknak, nem gondolom, hogy bárkinek a jövőjét is befolyásolom, mivel feltehetően minden csapat ismeri a prioritásait” — mondta a spanyol versenyző a média, köztük az F1VILÁG.HU képviselőinek a Hungaroringen. „De ez a sport, ez a világ megtanította nekem, hogy legyek egy kicsit önző, és magamra gondoljak, és azt a döntést hozzam, amit kell, ha minden opció az asztalon van, illetve ne siessem a döntést, ha nem szükséges.”

Arra a kérdésre, hogy inkább választana-e egy hosszabb távú szerződést egy középcsapatnál, mint egy 1 évre szóló megállapodást egy topcsapatnál, Sainz így felelt: „Mindennek van értelme!”

Az F1VILÁG.HU ezután arról kérdezte Sainzot, több lehetősége van-e a folytatást illetően, mint két hete — utalva arra, hogy a hírek szerint újra képbe került a Red Bullnál —, Sainz nevetve így felelt: „Vannak új csapatok a Forma-1-ben? Nem, nem gondolom azt, hogy több opcióm van most.”

A Ferrari spanyolja néhány hete azt mondta, az elmúlt időszakban sokat tanult az emberekről, illetve a Forma-1-ről úgy általában, és arról, hogy nem szabad mindenkiben megbízni — amikor arra kértük, fejtse ki egy kicsit bővebben, mire gondolt, így felelt: „Azt gondolom, le lehet vonni a következtetést abból, amit mondtam, többé-kevésbé lehet érteni, mire gondoltam. Nem kell jobban kifejtenem ezt.”

Sainz és menedzsmentje továbbra is aktívan tárgyal az Alpine-nal és az Audival, és a hírek szerint a Mercedes ülésére is esélyes lehet. A Williams viszont a hírek szerint már nem hajlandó tovább várni rá. A spanyol pilóta ugyanakkor azt mondja, mindenki nagyon türelmesen álló hozzá az egyeztetésekhez.

„A csapatok nagyon türelmesek. És nekem is türelmesnek kell lennem. Amit nem teljesen értek, hogy a piac miért mozog ennyire korán, miért sietős mindenkinek annyira. Általában a nyári szünetben, illetve szeptemberben szoktak alakulni a dolgok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!