Minimumsúlyt vezetnek be az F1-es versenyzőknek

Fotó: Renault Sport F1
Nico Hulkenberg (GER) Renault Sport F1 Team RS17. Hungarian Grand Prix, Saturday 29th July 2017. Budapest, Hungary. Hülkenberg

2019-ben minimumsúlytt vezethetnek be a versenyzőkre vonatkozóan a Forma-1-ben, hogy a magasabb, ezáltal pedig nehezebb pilóták ne legyenek többé hátrányban.

A tervek szerint üléssel együtt a versenyzőknek 80 kg-ot kell majd nyomniuk, és a versenyautónak pilótával együtt 6 kg-mal magasabb, 740 kg-os minimumsúlya lesz. Az autónak tehát önmagában legalább 660 kg-ot kell nyomnia.

Az elképzelésről a Stratégiai Munkacsoport legutóbbi ülésén értekeztek, a Technikai Munkacsoport következő üléséig pedig részletesen kidolgozzák azt.

„Ez már évek óta témát szolgáltatott, nem újdonság a dolog” – mondta Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója a Motorsport.com-nak.

„Ha pedig visszaemlékszünk, a versenyző súlyát évekig nem is az autó súlyával együtt mérték. Valamikor a ’90-es évek közepén kezdtek el összsúlyt mérni. Viszont számos versenyzőnek problémát okoz a súly kezelése, és olykor őket személyesen is elég komolyan érinti.”

„A fiatalabb versenyzőknél szerintem még egészségügyi problémákhoz is vezethet a folyamatos fogyásra való törekvés miatt. Szóval azt gondolom, ez egy remek elképzelés, olyasvalami, amit a versenyzők már évek óta kérnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS