Mivel Leclerc is támogatta, a Ferrari keményen hajtott Hamiltonra az év elején - F1VILÁG.HU

Mivel Leclerc is támogatta, a Ferrari keményen hajtott Hamiltonra az év elején

HIRDETÉS
Charles Leclerc nem próbálta megakadályozni, hogy Lewis Hamilton csatlakozzon a Ferrari Forma-1-es csapatához 2025-től — erősítette meg a csapatfőnök, Frederic Vasseur.

Hamilton szerződése nemcsak Carlos Sainz időszakának végét jelenti Maranellóban, hanem egy minden bizonnyal keményebb kihívást is Leclerc számára. A hétszeres világbajnok érkezésével a fiatal monacói pilótának a Forma-1 legeredményesebb versenyzőjével kell szembenéznie.

„Mindig mondtam, hogy életemben két versenyt akartam megnyerni – Monacót és Monzát” – nyilatkozta Leclerc a Trento Sports Festival nevű rendezvényen nemrég. „Idén sikerült mindkettőt, de most már az egyetlen célom a világbajnoki cím megszerzése. Csak ezért dolgozom” – tette hozzá a 26 esztendős versenyző.

Ismert, hogy Vasseur és Leclerc között szoros kapcsolat van, hiszen a felek már annak idején, a Saubernél is dolgoztak együtt. De a Ferrari francia szakvezetője hosszú személyes és szakmai múltra tekint vissza Hamiltonnal is.

„Néha hibázik” – mondta Vasseur Leclerc-ről. „De ez része a fejlődési folyamatának.”

Vasseur elismerte, hogy kissé kényelmetlen volt számára előhozakodni azt az ötlettel, hogy a 39 éves Hamilton legyen Leclerc következő csapattársa.

„Fred nem a barátnőm” – viccelődött ennek kapcsán Leclerc, „De már nagyon korán tudtam a Hamiltonnal folytatott tárgyalásokról, és számomra az, hogy ő érkezik, egy újabb kihívás lesz, tekintettel mindarra, amit már elért.”

„Nagyon örülök, hogy Hamilton jön, és alig várom, mert minden csapattárstól tanulhat az ember. Számomra ez egy nagyszerű lehetőség lesz, hogy megmutassam, mire vagyok képes az autóban. Az is biztos, hogy Hamilton mellett néhány kétséget is eloszlatok bizonyos dolgokkal kapcsolatban, amikre ő képes.”

Vasseur egyetért a monacóival: „Charles mindig támogatta ezt (Hamilton érkezését), és ez arra ösztönzött, hogy még erősebben törekedjek arra, hogy megtörténjen. Furcsa módon egyébként nem volt nehéz elhozni őt Maranellóba.”

„Amikor megértettem, hogy Charles mindig pozitívan állt Hamiltonhoz, mert látta benne a lehetőséget, még keményebben dolgoztam azon, hogy megvalósuljon az átigazolás.”

Hirdetés

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!