Friss hírek

Mosley megszólalt, és elnézést kért a szexbotrányért

Max Mosley először szólalt meg a hétvégén kirobbant szexbotrány óta, és nyílt levelében kért elnézést az FIA-tól az ezzel okozott kellemetlenségekért, majd hozzátette, továbbra is teljes mértékben elkötelezett a motorsportot irányító testület iránt, és nem kíván lemondani.

Max Mosley először szólalt meg a hétvégén kirobbant szexbotrány óta, és nyílt levelében kért elnézést az FIA-tól az ezzel okozott kellemetlenségekért, majd hozzátette, továbbra is teljes mértékben elkötelezett a motorsportot irányító testület iránt, és nem kíván lemondani.

Az FIA elnöke ugyan elismerte, ő látható a brit News of the World által a hétvégén kiszivárogtatott videofelvételen, melyen öt prostituálttal együtt szadomazo játékot űz, azonban tagadta, hogy a “játék” bármiféle nácizmusra utaló elemet tartalmazott volna.

Mosley szerint mindez része egy nagyszabású lejárató kampánynak, így mindenképpen jogi eljárást indít a brit napilap ellen.

“Magas rangú brit rendőrségi és biztonsági szolgálatokhoz közel álló források arról informáltak, hogy az elmúlt két hétben egy erre specializálódott csoport kutakodik a magánéletem részletei iránt, egyelőre ismeretlen okokból és meg nem nevezett megbízók számára. Ugyanezeket hallottam egy kevésbé jól informált francia forrásból.”

“Sajnálatos módon most mindannyian értesültek a magánnyomozás eredményéről, és nagyon sajnálom, hogy ezzel csalódást okoztam önöknek és a klubnak” – írta Mosley az FIA összes részlegének címzett levelében. “Nem elég, hogy abszolút személyes, magánjellegű cselekedetekről írt, amik már magában is igen kínosak, a brit bulvárlap azt is állította, hogy náci elemek is felbukkantak a játékban. Ez teljesen téves állítás.”

“A legtöbb országban szigorúan tilos és törvényellenes egy ember magánéletéről részleteket leközölni, főleg rosszindulatból. A News of the World abszolút megsértette a törvényt, mikor beleavatkozott a magánéletembe, így mindenképpen jogi eljárást kívánok indítani a brit lap ellen Angliában és más területen.”

Annak ellenére, hogy sokan lemondásra szólították fel az elmúlt napokban, Mosley levelében megerősítette, több fél is arra buzdította, ne adja fel a harcot, és a történtek ellenére is maradjon az elnöki pozícióban.

“Rengeteg szimpatizáló és támogató üzenetet kaptam az FIA tagjaitól és a motorsportban résztvevőktől, melyekben az áll, hogy a magánéletem nem egyenlő a sportban betöltött szerepemmel, így folytatnom kell. Nagyon hálás vagyok mindezért, és megfogadom ezt a tanácsot. Mindent megteszek annak érdekében, hogy kiderítsem, kik a felelősök az ügy nyilvánosságra hozataláért, azonban mindenekelőtt a családom renoméját próbálom meg helyreállítani, hiszen ők ártatlan, szenvedő alanyai ennek az egész szándékos, és előre eltervezett személyes támadásnak. Azonban mindez nem fogja befolyásolni a sport és az FIA iránti elkötelezettségemet.”

Bár korábban tervben volt, Mosley nem utazik el a hétvégi Bahreini Nagydíjra, hogy elkerülje az esetleges konfliktusokat és támadásokat, erősítette meg az FIA szóvivője.

Érdekes módon a Forma-1-ben résztvevő csapatok, versenyzők, és nagyvállalatok egyelőre még nem kommentálták az esetet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!