Most nem megy a szekér, de Schumacher nem mondott le a Forma-1-ről

36 SCHUMACHER Mick (ger), Alfa Romeo Racing C38, action during Formula 1 tests from April 2 to 3, 2019 at Bahraïn, Sakhir - Photo Antonin Vincent / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Bár nem a tervek szerint alakul első Forma-2-es idénye, Mick Schumacher egyáltalán nem mondott még le arról, hogy hamarosan a Forma-1-ben szerepeljen.

A német versenyző tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, idén pedig a Prema színeiben a Forma-2-ben versenyez.

A szezon első fele nem alakult jól számára, jelenleg csak a 14. helyet foglalja el az összetett pontversenyben.

„Nem dől össze a világ. Természetesen nem volt könnyű, és volt némi balszerencsénk is a közelmúltban, de az ember a nehéz időkben tanul a legtöbbet” – fogalmazott Schumacher a DPA hírügynökségnek nyilatkozva.

Schumachernek még nem sikerült dobogóra állni a Forma-2-ben, ám optimista a folytatást illetően: „Szerintem jó úton haladunk.”

„Megmutattuk, hogy jó a tempónk, és bennünk van a potenciál ahhoz, hogy elöl legyünk.”

A német pilóta úgy véli, teljesen normális, hogy az alsóbb kategóriákban vannak nehéz időszakok.

„Mindenkinek át kell esnie a nehéz időkön, de én lépésről lépésre haladok. Egyre inkább kényelmesebben érzem magam ebben a környezetben, és remélhetőleg hamarosan eljön az ideje annak, hogy feljebb lépjek a Forma-1-be.”

„Hogy ez mikor fog megtörténni, azt nehéz megmondani, hiszen elég szerencsésnek is kell lennie ahhoz, hogy legyen egy üres ülés számodra, szóval továbbra is dolgozni fogok érte, és remélhetőleg eljön az én időm is.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!