Eifel Nagydíj
Mugello Circuit
Fotó: Scuderia Ferrari
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Mugello „soha nem volt még ilyen közel” az F1-es versenyrendezéshez

Soha nem állt még ennyire közel a Forma-1-es versenyrendezéshez Mugello – ezt nyilatkozta a minap Firenze polgármestere, aki nagyon bízik abban, hogy az Olasz Nagydíj után vendégül láthatják majd a királykategória mezőnyét.

A Forma-1-es világbajnokság július elején rajtol majd Ausztriában – egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontját jelentették be, egészen a szeptember 6-án esedékes monzai futammal bezárólag.

Az F1 mezőnye ősszel Ázsia, Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt, ám jó esély van rá, hogy szeptemberben további európai versenyekkel bővül a program: lehetséges helyszínként pedig felmerült Hockenheim, Imola, Portimao és Mugello neve is.

Utóbbi versenyhelyszín előrehaladott tárgyalásokat folytat az F1 vezetőségével, így jó esély van arra, hogy az Olasz Nagydíj utáni hétvégén Toszkánába látogat a királykategória. Mugellóban tarthatják a Ferrari történetének 1000. F1-es versenyét.

A toszkán főváros, Firenze polgármestere, Dario Nardella igazán optimistán nyilatkozott a minap.

„Szerintem soha nem voltunk még ennyire közel ahhoz, hogy Forma-1-es verseny legyen Firenzében, illetve a mugellói pályán” – mondta a politikus.

„Továbbra is szorítunk azért, hogy egy második Forma-1-es versenyt is megrendezzenek Olaszországban. Egy olyan eseményért vagyunk versenyben, amely bevonulna a világsportok és a motorsport évkönyveibe, de Firenze történetében is jelentős szerepet játszana.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Mugello „soha nem volt még ilyen közel” az F1-es versenyrendezéshez
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit