Friss hírek

Neccesen, de időben elkészül a koreai pálya

Az október végén megrendezésre kerülő első Koreai Nagydíj szervezői a hét elején kiadták az első fotókat azokról a pálya széli épületekről, amik biztosan elkészülnek a verseny idejére.


Az október végén megrendezésre kerülő első Koreai Nagydíj szervezői a hét elején kiadták az első fotókat azokról a pálya széli épületekről, amik biztosan elkészülnek a verseny idejére.

Bár a múlt héten megjelent fotók tanúsága szerint még nincs leaszfaltozva a pálya javarésze, a szervezők megerősítették, hogy a térségben uralkodó rossz időjárás hátráltatta őket, de azóta már kész az új burkolat, és minden adott ahhoz, hogy megrendezésre kerülhessen a Koreai Nagydíj, október 24-én.

Mindezt a pálya tervezője, Herman Tilke is megerősítette az Autosportnak: „A pálya még nem készült el teljesen, de a versenyre minden készen lesz. Természetesen igen szűk az idő, de ez minden más pálya építésénél így van.”

„Minden forma-1-es pálya építésénél az a legnagyobb probléma, hogy a verseny időpontja már előre ki van tűzve, és ha a rossz idő, vagy más miatt nem halad úgy a munka, ahogy annak kéne, nem lehet elhalasztani a debütálást.”

„Más, átlagos épületnél lehet egy-két hét csúszás, azonban egy forma-1-es pályánál ez nem lehetséges. Egyszerűen még egy hetet sem lehet csúszni, hiszen a verseny időpontja adott, addigra mindenképpen el kell készülni.”

Ahogy arról a múlt héten hírt adtunk, a Hispania indiai versenyzője, Karun Chandhok lesz az első, aki egy forma-1-es autóval – méghozzá egy tavalyi Red Bullal – megteszi az első köröket a vadonatúj versenypályán, a tervek szerint már a hétvégén.

A hírek szerint az FIA a jövő hétvégi Olasz Nagydíjat követő héten ismét Koreába utazik, hogy bejárja a pályát, és zöld utat adjon a verseny előtt.

Abban az esetben, ha a verseny mégsem kerülhet megrendezésre, a McLaren csapatvezetője, Martin Whitmatsh úgy gondolja, hogy Bernie Ecclestone-nak lesz egy B-terve, és egy másik helyszín adhat otthont a szezon tizenhetedik állomásának.

„Akár máshol is megrendezésre kerülhet a verseny, persze ez nem lenne igazán praktikus” – mondta. „Azonban nem gondolom, hogy ezen nagyon agyalni kellene, mert Bernie és a többiek is biztosak abban, hogy lesz versenyünk Koreában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!