Norris: A baleset belülről sokkal rosszabbnak tűnt - F1VILÁG.HU

Norris: A baleset belülről sokkal rosszabbnak tűnt

HIRDETÉS
Lando Norris, a McLaren versenyzője szerencsésnek érzi magát, hogy csak „kisebb” sérülések keletkeztek az autóján, miután az F1-es Toszkán Nagydíj második szabadedzésén a falnak ütközött.
MUGELLO CIRCUIT, ITALY - SEPTEMBER 11: Lando Norris, McLaren MCL35 and Esteban Ocon, Renault R.S.20 during the Tuscany GP at Mugello Circuit on Friday September 11, 2020, Italy. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Lando Norris a második szabadedzésen törte össze a McLarent Mugellóban, miután a Poggiosecco kijáratánál megcsúszott, majd elveszítette az irányítást autója felett, és a falba ütközött. A fiatal versenyző azonnal jelezte csapatrádión, hogy jól van, azonban az autó összetört, így nem tudott visszahajtani vele a bokszba. 

A második tréningen így mindössze 9 kört tudott megtenni Norris, és a 14. helyen zárt. 

„Sokkal rosszabb érzés volt az autóban, mint ahogy kinéz” – mondta Norris. „Szerintem sérült kicsit a kormánymű, és talán az autó hátulja, de szerencsére semmi komoly. Nem gondolom, hogy a padlólemez vagy a szárnyak nagyon sérültek volna – az első szárnyat kivéve nyilván.”

Nem katasztrófa, rosszabb is lehetett volna, szóval szerencsés vagyok. De ez egy kicsi hiba volt részemről, ami elég költséges volt – abba került nekem, hogy nem tudtam teljesíteni a magas üzemanyagszintes köreimet.”

„Ez van, holnap fel kell zárkóznom.”

A balesete ellenére Norris elmondta, szereti a Mugellóhoz hasonló pályákat, ahol a pályaelhagyás kockázatos lehet

„Utálom, hogy ott volt a kavicságy, és ütköztem, és összetörtem az autót, de így sokkal jobb. Sokkal trükkösebb, nagyobb kihívást jelent, ilyennek kell lennie.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!