Norris: A sprintidőmérős köröm sokkoló volt! - F1VILÁG.HU

Norris: A sprintidőmérős köröm sokkoló volt!

HIRDETÉS
Lando Norris „sokkolónak” nevezte sprintidőmérős körét, miután a 4. rajthelyet szerezte meg az Amerikai Nagydíj szombati sprintversenyére. A brit bő 2 tizedmásodperccel volt lassabb, mint a rajtelsőséget bezsebelő Max Verstappen.

Norris a két Ferrarit választotta külön egyetlen gyorskörével, mivel sem Charles Leclerc, sem Carlos Sainz nem tudta kihasználni a korábbi szakaszokban mutatott erős tempóját..

Norris a sprintidőmérő első és második szakaszában (SQ1 és SQ2) a 4., illetve a 6. leggyorsabb időt érte el, mindkét esetben több mint két tizeddel elmaradva az adott szakasz legjobb idejétől. A sprintidőmérő harmadik szakaszában (SQ3) szintén több mint két tizedre volt az első sortól, és mindössze 0,006 másodperccel előzte meg Sainzot..

A kör után Norris a rádión elkeseredetten közölte csapatával, hogy nem akar tájékoztatást kapni arról, hol végeztek a riválisai az időmérőn, és kijelentette: „Sz*r volt a köröm.”

Az időmérőt követően aztán az ifjú versenyző elismerte: „Nem volt túl jó. 4. hely, szóval nem volt nagyszerű napom. Egész nap küszködtem az egyensúllyal és a beállításokkal, hogy őszinte legyek. 

„Bizonyos szempontból elégedett vagyok a 4. hellyel, mert úgy éreztem, sokkal rosszabb is lehetett volna, de a köröm sokkoló volt. Nem volt borzalmas napunk, lehetett volna rosszabb is, de jobb is. Elfogadom.”

Norris úgy érezte, hogy a McLaren Austinba hozott fejlesztései – melyek kiterjedtek az első szárnyra, a felfüggesztésre, valamint kisebb változtatásokra a hátsó részen – „nagyjából ugyanazok”, mint amiket a korábbi versenyeken használtak.

A brit versenyző bevallotta, hogy nem biztos abban, hogy a McLaren hol helyezkedik el a versenytempó tekintetében a többi autóhoz képest, de reméli, hogy van még tartalék az autóban, ami lehetővé teszi számára, hogy támadja az előtte lévő autókat.

Amikor arról kérdezték, van-e elképzelése a versenytempóról, így válaszolt: „Nem igazán. Remélem, előre tudok lépni, ez a tervem. De a tempó alapján azt gondolom, ott vagyunk, ahol ma lennünk kell. Szóval a tervem az, hogy előrelépek, de fogalmam sincs, mennyire lesz erre lehetőségünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: A sprintidőmérős köröm sokkoló volt!
Russell: „Végre újra az élmezőnyben harcolhatunk!” – A Mercedes nagyot lépett előre
A korábbi viták után Austinra is módosított hátsó szárnyán a McLaren
Sainz: Nem a Williams idei fejlődése győzött meg
Verstappen örül, de vasárnap akar igazán jól szerepelni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!