Norris: Egy kicsit hülye kísérlet volt Pereztől - F1VILÁG.HU

Norris: Egy kicsit hülye kísérlet volt Pereztől

Lando Norris, a McLaren F1-es versenyzője úgy érzi, Valtteri Bottas előtt kellett volna végezniük az Osztrák Nagydíj versenyén, azonban ez végül nem sikerült, így „csak” a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Norris a verseny kezdetén Sergio Perezzel csatázott, amikor a mexikóit leszorította a pályáról – az incidens miatt 5 másodperces időbüntetést kapott, emiatt pedig Valtteri Bottas megelőzte őt a bokszban. Korábban már Lewis Hamilton is elment mellette, ám a brit pilótának később problémái akadtak, így Norris meg tudta előzni őt. 

Bottasszal azonban nem boldogult, így végül be kellett érnie a dobogó harmadik fokával.

„Izgalmas volt, de csalódott vagyok, mert a második helyen kellene lennünk” – mondta Norris. „Azt gondoltam, hogy az első körben csak versenyeztünk. Megpróbált [Sergio Perez] kívülről megelőzni, ami egy kicsit hülye ötlet volt, aztán magától lement a pályáról. Nem szorítottam le, szóval nem tudom.”

„Ideges vagyok, de örülök is a harmadik helynek. Nagyon jó volt a tempónk.”

Norris hozzátette, hiába sikerült közel maradnia Bottashoz, nem tudott támadási távolságra kerülni. 

„Jó volt a tempónk, sokáig tartani tudtam, még turbulens levegőben is, de ez nem volt elég ahhoz, hogy DRS-távolságra kerüljek” – nyilatkozta. „Amikor 1 mp körüli távolságra kerültem, akkor túlságosan elkezdtem küszködni.”

A brit pilóta ugyanakkor nagyon örül, hogy fel tudták venni a harcot a Mercedesszel és a Red Bull-lal, és a pályán tudtak csatázni velük. 

„Jó tudni, hogy itt tudunk lenni és tudunk versenyezni velük, ez valószínűleg az első futam volt évek óta, hogy a Mercedesszel és a Red Bull-lal tudtunk versenyezni – remélhetőleg ezt meg tudjuk tartani legközelebb is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!