Norris számított a Red Bull előnyére, de a Ferrari szerinte lenyűgözően dolgozott - F1VILÁG.HU

Norris számított a Red Bull előnyére, de a Ferrari szerinte lenyűgözően dolgozott

HIRDETÉS
A McLaren ifjú titánja, Lando Norris azt mondja, mosolyt csal az arcára az, hogy ilyen jó formában kezdték a 2024-es szezont, hiszen pontosan tudja, rengeteg fejlődési potenciál van még a brit istállóban.
Lando Norris, McLaren MCL38, settles into his cockpit

A McLaren a tavalyi szezonnal ellentétben idén remekül kezdte az F1-es világbajnokságot, Norris pedig az egy héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon a 3. helyen futott be a két Ferrari mögött. A brit pilóta azt mondja, rengeteget tudnak még javítani az idei, MCL38-as kódjelű versenyautón, ez pedig különösen biztató a folytatásra.

„Összességében nagyon elégedett vagyok. Lehetek-e még elégedettebb? Igen. Lehetünk-e mindannyian? Igen, mert mindig többet akarunk, mindig azt akarjuk, hogy egy kicsit jobb előrébb versenyezzünk” — magyarázta a brit pilóta. „De azt gondolom, az, hogy ennyire erős pozícióban kezdtük az évet, tudván, hogy még számos területen tudunk fejlődni, mosolyt csak az arcomra, mert remek helyzetben vagyunk, és tudjuk, hogy még sokkal jobbak is lehetünk.”

„Ha visszagondolunk, mi volt 12 hónapja, egy nagyon-nagyon más helyzetben voltunk. De jobban fejlesztettünk az ellenfeleinknél a tavalyi év ezen időszaka óta, és óriási lépést tettünk meg. Egyre nehezebb és nehezebb lesz, minél közelebb kerülünk a legelejéhez, de még rengeteg a tennivaló.”

„Szóval elégedett vagyok azzal a lépéssel, amit csapatként megtettünk. Nagyon elégedett vagyok a munkamorállal és azokkal az erőfeszítésekkel, amiket mindenki teszt a próbálkozás érdekében.”

Norris hozzátette, az nem lepte meg, hogy a Red Bull megtartotta győztes formáját, hiszen az osztrák csapat nagyon korán elkezdhetett az idei, RB20-as versenyautón dolgozni.

„A lemaradásunk a Red Bullhoz képest abszolút a várt. Ha megnézzük, amikor álltak le a fejlesztésekkel tavaly, láthatjuk, hogy rengeteg időt és energiát fordítottak arra, hogy egy jó autóval álljanak elő idén. Szóval az, hogy még így is ennyire közel tudunk lenni hozzájuk, szerintem remek jel.”

„Talán mondhatjuk, hogy a leglenyűgözőbb a Ferrari volt azzal, hogy ekkora lépést tudtak megtenni, talán ők fejlődtek a legtöbbet az idei évre. De szerintem abszolút jó jel számunkra az, hogy nem vagyunk annyira lemaradva. Persze mindig egy kicsit többen reménykedünk, és bíztunk abban, hogy rögtön az élen harcolhatunk. De megtettünk egy lépést, és bár talán nem sikerült megoldanunk minden problémát, amivel küszködtünk az elmúlt években, de most nagyon dolgozunk ezeken a területeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!