Norris vezetésével McLaren-elsőség a Belga Nagydíj nyitónapján! - F1VILÁG.HU

Norris vezetésével McLaren-elsőség a Belga Nagydíj nyitónapján!

HIRDETÉS
Lando Norris vezetésével a McLarenek voltak a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj második szabadedzésén, pénteken. A Red Bull világbajnoki éllovasa, Max Verstappen a 3. helyen zárt, megelőzve a Ferrarikat.
Lando Norris, McLaren

A Forma-1 csapatai száraz aszfalton folytathatták a kora délután megkezdett munkát Spa-Francorchamps-ban, a programban pedig szokás szerint szerepelt az időmérő-szimulációk mellett a versenyszimulációk teljesítése is. A legjobb köridőt végül a McLaren brit versenyzője, Lando Norris futotta meg: a fiatal versenyző 1 perc 42,260 másodperces köridővel zárt az élen, 2 tizedmásodperccel megelőzve csapattársát, a Hungaroringen győztes Oscar Piastrit.

A Red Bull világbajnoki címvédője, Max Verstappen a 3. helyen zárt, mindössze 2 ezredmásodperccel volt lassabb, mint Piastri. A holland pilótát Charles Leclerc – Carlos Sainz sorrendben a Ferrarik követték, az olaszok azonban jelentős hátrányban voltak az élen végző Norrishoz képest, hiszen Leclerc közel 6, Sainz pedig bő 8 tizeddel volt lassabb a McLaren pilótájánál.

A Mercedesek is visszafogottan szerepeltek, hiszen George Russell a 6., míg Lewis Hamilton csak a 10. pozícióban végzett késő délután. Esteban Ocon viszont jól teljesített, ő 7. lett az Alpine autójával, megelőzve Kevin Magnussent, míg a Red Bull-lal szintén nem remeklő Sergio Perezt.

Az Aston Martinok ezúttal nem tudták beverekedni magukat a top 10-be: Lance Stroll 11., Fernando Alonso 12. lett, őket Bottas, Ricciardo, Gasly és Hülkenberg követte. A Williamsek csak a 17. és 18. helyeken zártak, az utolsó pozíciókban Zhou Guanyu és Yuki Tsunoda végeztek.

A Forma-1-es Belga Nagydíj programja szombaton az utolsó szabadedzéssel folytatódik, az időmérőt 16 órától rendezik Spa-Francorchamps-ban.

A második szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!