Ocon: Schumacher óriási lehetőséghez jutott - F1VILÁG.HU

Ocon: Schumacher óriási lehetőséghez jutott

HIRDETÉS
Esteban Ocon tapasztalatból mondja, hogy Mick Schumacher óriási lehetőséghez jutott a Mercedes F1-es csapatánál — sokkal többet ér ott egy tartalékversenyzői pozíció, mint azt az ember gondolná.
Mick Schumacher, McLaren

Ocon 2019-ben hasonló helyzetben volt, mint Mick Schumacher most: miután Lawrence Stroll megvásárolta a Racing Pointot, Lance Stroll kapott lehetőséget a csapatnál, így Oconnak távoznia kellett. A Mercedes azonban tartalékversenyzői állást adott neki, ami szerinte felbecsülhetetlen tudást adott számára. 

Schumacher tavaly év végén távozott a Haas istállótól, és idén a Mercedes tartalékosaként tevékenykedik majd — Ocon szerint ez óriási lehetőség. 

Ritka lehetőséget kapott, ami nekem is megvolt“ — nyilatkozta Ocon. „Egy olyan csapattal dolgozhat együtt, amely sokáig dominálta a sportot és nagy tudása van — ez pedig nem kicsi dolog.“

„Ez egy nagy érv melletted, ha visszatérsz“ — folytatta a francia pilóta, utalva arra, hogy a Mercedesnél szerzett tudást és információkat később Schumacher kamatoztatni tudja majd, akkor is, ha egy másik istállóhoz szerződik. 

„Remélem, hogy Mick hamarosan megoldást talál, és nincs kétségem afelől, hogy teljes mértékben megbíznak benne. A következő 1-2 évben fejleszteni fogja az autót és ez felbecsülhetetlen egy ilyen nagy kapacitású csapatnál — és ő ezt tudja.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!