Ocon: Verstappen meg akart ütni

Fotó: Force India
Esteban Ocon (FRA) Racing Point Force India F1 VJM11. Japanese Grand Prix, Thursday 4th October 2018. Suzuka, Japan.

Esteban Ocon, a Force India versenyzője a Brazil Nagydíjon az élen álló Max Verstappennel ütközött – óriási balhé alakult ki a futam után.

Ocon a Brazil Nagydíj versenyén lekörözöttként haladt a futamot vezető Verstappen mögött, azonban úgy gondolta, sokkal gyorsabb tud lenni nála, ezért megpróbálta visszavenni tőle körét.

Ez a manőver balul sikerült számára, mivel összeütköztek, mindketten megpördültek, és Verstappen elveszítette a győzelmet – végül csak a 2. helyen ért célba.

Ocon elmondta, a szabályok lehetővé teszik, hogy a lekörözendő pilóta visszavegye pozícióját, ezért kezdett bele az akcióba.

„Két kör óta mögötte voltam. Az első körben sokkal gyorsabb voltam, aztán a másodikon is. A szabályok szerint visszavehetem a köröm, és én ezt tettem” – nyilatkozta a Force India versenyzője.

„Kívülre mentem, ugyanaz a manőver volt, amit korábban Alonsóval és másokkal szemben hajtottam végre, de most nem működött.”

A verseny után a két pilóta találkozott a mérlegeléskor – Verstappen lökdösni kezdte a francia pilótát.

„Amin nagyon meglepődtem, az Max viselkedése” – mondta Ocon. „Az, hogy odajön a mérlegeléskor, aztán az FIA embereinek kell közbeavatkoznia… Ellökött, aztán meg akart ütni. Ez nem professzionális.

„Hozzászoktam a Maxszal való harcokhoz. Mindig is ugyanilyen volt. Ez néhány évvel ezelőttre emlékeztet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!