Palmer reméli, nem rozsdásodott be

A Forma-1-ben idén debütáló Jolyon Palmer abban bízik, nem lesz kárára az, hogy GP2-es bajnoki címet után 2015-ben nem versenyzett egyetlen kategóriában sem.


A Forma-1-ben idén debütáló Jolyon Palmer abban bízik, nem lesz kárára az, hogy GP2-es bajnoki címet után 2015-ben nem versenyzett egyetlen kategóriában sem.

Miután a GP2 szabályai nem teszik lehetővé, hogy a bajnokok tovább folytassák a versenyzést a sorozatban, Palmernek nem maradt más választása, minthogy az elmúlt szezont az oldalvonalon ülve töltse – a Lotus Forma-1-es csapatának tartalékosaként.

Bár a brit tehetség számos pénteki szabadedzésen autóba ülhetett, tény, hogy a versenyzés hiánya komoly hátrányt jelenthet neki első F1-es idényében.

Palmer mindazonáltal elárulta, nagyon reméli, hogy ennek nem érzi majd a hatását 2016-ban.

„Habár egy évet valódi versenyzés nélkül töltöttem, a versenyzési képesség, illetve a stratégiára való fogékonyság vagy megvan az emberben, vagy nincs” – mondta a Lotus versenyzője az Autosportnak.

palmer

„Ha majd Melbourne-ben kialszanak a lámpák, kiderül, hogy egy kicsit berozsdásodtam-e. Remélem, hogy nem! A versenyzésre vonatkozó résszel születni kell, ami pedig a stratégiát illeti, 2015-ben elég mélyen érintett voltam benne.”

„Nagyon hasznos tapasztalat volt, mert mindent meghallgathattam, sőt, néha még a döntésekbe is bevontak. Jó volt látni a dolgokat mérnöki szempontból is. Ha az ember az autóban ül és vezet, nem érti, a bokszutca falán milyen folyamatokon is mennek keresztül. Szóval nagyon érdekes volt eltölteni az évet olyan emberekkel, akik a versenyzőkkel, a versenyzőkről beszélnek a versenyek közben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései