Perez: A gyenge rajt miatt úszott el a jobb eredmény - F1VILÁG.HU

Perez: A gyenge rajt miatt úszott el a jobb eredmény

A gyenge rajt megpecsételte Sergio Perez sorsát a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati sprintfutamán - ezt maga a mexikói pilóta mondta a leintést követően.

A Red Bull versenyzője a 3. helyről vágott neki a 24 körös távnak, a nyitókörben azonban mindkét Mercedes el tudott menni mellette. Bár végül visszavette a 3. pozíciót, a 2. helyen befutó Lando Norristól 9 másodperccel lemaradva ért célba. Perez azt mondja, ha nem szúrja el a startot, esélye lett volna arra, hogy előrébb végezzen.

“Igen, nem volt könnyű. Borzasztó rajtom volt, George-dzsal szemben veszítettem egy helyet, majd egy újabb pozíciót is Lewisszal szemben a 4-es kanyar előtt” – magyarázta a mexikói versenyző. “Onnantól kezdve küzdöttem. Nagyon kellett használnom a gumikat. És ennek megfizettem az árát a végén.”

“Összességében jó napunk volt. Értékes pontokat szereztem. De sajnos azt gondolom, a rossz rajt nélkül sokkal előrébb végezhettem volna. A probléma az volt, hogy nem tudtam menedzselni a gumikat. Nyomnom kellett. És tudjuk, hogy ez a pálya nagyon érzékeny erre. És végül sokba került.”

Perez jelenleg őrzi a 2. helyet az egyéni összetettben, a szombati eredménynek köszönhetően pedig 24 pontra növelte előnyét Lewis Hamiltonnal szemben. Arra a kérdésre, hogy mennyire fontos ez számára, így felelt: “Nyilvánvalóan fontos. De fontosabb az, hogy megtartsuk ezt a lendületet, mert összességében nagyon jó napunk volt. Remélhetőleg vasárnap, a főversenyen is erős eredményt tudunk elérni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!